0 0
Zomerse ananas met rode vruchten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 ananas
Rode vruchten naar keuze
frambozen
bosbessen (blauwe bessen)
rode bessen (aalbessen)
bosaardbeien
braambessen
4 eetlepels kokosmelk
1 limoen
10 muntblaadjes
2 eetlepels suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zomerse ananas met rode vruchten

muntsuiker, kokosmelk en limoenzeste

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Rode vruchten naar keuze

Directions

Share

Het ziet er niet alleen mooi uit, maar deze zomerse ananas met rode vruchten is ook super lekker. Vind je niet dat dit mooier oogt dan fruitsalade in een kom? Ik scoorde er de afgelopen week alleszins mee.

De basis is een schijf ananas en die beleg je met rode vruchten. Het fruit op zich is al heel lekker, maar door er kokosmelk, muntsuiker en  limoenzeste aan toe te voegen maak je het echt wel verfrissend. Dat muntsuiker het goed doet bij ananas is iets dat ik heel lang geleden van Jamie Oliver leerde.

Lees hieronder hoe je deze zomerse ananas met rode vruchten maakt.

 

Op zoek naar meer zomerse desserts? Probeer dan ook deze kwarktaart met aardbeien en lavendel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Schil de ananas, snij in 4 plakken van ca 1 cm. Snij met behulp van een grote ring een mooie ronde cirkel uit de plak. De harde kern kan je met een kleine ring uitsnijden. Schik de ananasringen op 4 afzonderlijke borden.

2
Done

Was en droog de vruchten. Verwijder steeltjes. Halveer aardbeien, bramen en frambozen. Schik alle vruchten op de ananasring.

3
Done

Meng de suiker en de munt in een vijzel. Stamp de munt fijn en wrijf tot je een groene suiker hebt. Vul de holte in de ananasring met kokosmelk. Bestrooi het fruit met de limoenzeste en de muntsuiker.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt
previous
Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt
kipstoofpotje
next
Toscaanse kip met olijven
Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt
previous
Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt
kipstoofpotje
next
Toscaanse kip met olijven

Add Your Comment