0 0
Carpaccio van rode biet met gerookte forel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Carpaccio van rode biet met gerookte forel

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik vind rode biet met gerookte vis een heerlijke combinaties. Het is dan ook niet moeilijk om er eindeloos op te variëren. Bij dit voorgerecht serveerde ik een simpele yoghurtdressing en ik werkte het geheel af met aardappel, citroen, gemarineerde ui, kappertjes, zeekraal en citroenverbena.

Het gerecht is snel klaar, maar het is het lekkerst als de rode biet minstens een uurtje kan marineren.

Steps

1
Done

Snijd de rode biet met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Schik ze op een bord en bedruppel royaal met de frambozenazijn. Bestrooi met peper en zout en laat indien mogelijk minstens een uur marineren. Kook de aardappelen en snijd in de gewenste vorm. Pel de zilveruitjes, snijd ze in vier en overgiet ze met kokend water. Giet af en laat een uurtje marineren in balsamico azijn. Snijd de citroenen a vif (schillen zonder witte velletjes) en laat de partjes in suikerwater staan tot gebruik. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

2
Done

Schik de rode biet op de borden, verdeel er de gesneden forel over. Werk af met de uitjes, gewassen zeekraal, dressing, kappertjes, aardappelen, geraspte eieren, citroenpartjes en verbena. Je kunt nog wat groen toevoegen, ik gebruikte de jonge blaadjes van snijbiet.

3
Done

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Makreel, risotto en courgette
next
Bananenmuffins
previous
Makreel, risotto en courgette
next
Bananenmuffins

Add Your Comment