0 0
Glutenvrije chocoladecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De cake
300 g fijne suiker
280 g glutenvrije bloem
65 g (ongezoet) cacaopoeder
6 g bakpoeder
8 g baksoda
6 g zout
2 bio eieren
260 ml melk
110 ml plantaardige olie
1,5 theelepel vanille extract
150 ml kokend water
Vulling & glazuur
120 g cote d'or chocopasta puur
100 g ongezouten boter
40 ml volle melk
10 ml sterke koffie
1 theelepel kaneelpoeder
1 koffielepel rum

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije chocoladecake

om duimen en vingers bij af te likken

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De cake

  • Vulling & glazuur

Directions

Share

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, ik ben zowaar aan het bakken gegaan. Het is normaal Guy die ons voorziet van zoetigheden en baksels, maar vorig weekend ging ik zelf aan de slag. De reden waarom ik niet zo graag bak is dat je alles zo nauwkeurig moet afmeten. Ik ben eerder het experimentele type, dat zelden twee keer hetzelfde maakt. De basis voor deze glutenvrije chocoladecake vond ik op Pinterest, maar ik maakte hem minder zoet. De vulling en het glazuur zijn ook een eigen interpretatie.

Guy en ik besloten wijselijk om het bij elk één stuk te houden, anders zou de weegschaal gaan protesteren. Hij nam de rest van deze lekkere glutenvrije chocoladecake meer naar school om met zijn collega’s te delen. Zij waren blij én verrast, vooral omdat het een glutenvrije cake was en ze geen verschil proefden. Missie geslaagd!

Indien mogelijk gebruik je best 2 springvormen van elk 20 cm doorsnede. Heb je dit niet dan zal je het in één vorm moeten doen, de baktijd ongeveer verdubbelen en de cake achteraf halveren om de vulling ertussen te kunnen smeren. Je kunt de bakvorm gewoon invetten of zoals ik deed de vorm bekleden met bakpapier, zo krijg de cake zeker perfect uit zijn vorm.

Liever een bescheidener glutenvrij bakproject? Probeer dan deze glutenvrije amandelcakejes.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De cake

Verwarm de oven voor op 180° C. Plaats het rooster in het midden van de oven. Vet twee springvormen van 20 cm doorsnede in met boter of margarine en bekleed die eventueel met bakpapier en zet opzij.

2
Done

Roer in een grote mengkom suiker, bloem, cacao, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar tot glad beslag. Voeg eieren, melk, olie en vanille toe. Klop gedurende twee minuten met een mixer op gemiddelde snelheid. Roer kokend water erdoor.

3
Done

Schep het beslag gelijkmatig in de cakevormen. Bak 35 à 40 minuten of tot de cake gaar is. Controleer dit door met een satéprikker in de het midden van de cake te prikken. De cake is gaar wanneer deze er schoon uitkomt.

Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

4
Done

Het glazuur

Klop in een middelgrote mengkom, chocopasta, boter, kaneel, koffie en rum tot een glad en romig geheel. Klop langzaam de melk erdoor. Klop indien nodig extra melk erdoor om de gewenste consistentie te verkrijgen.

5
Done

Smeer op één helft van de cake een laag van de botercrème, plaats de andere cake er bovenop en bestrijk de volledige cake met het glazuur.

6
Done

Bewaar de cake maximaal drie dagen in een luchtdichte cakedoos bij kamertemperatuur of maximaal een week in de koelkast.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rigatone met spek, oesterzwammen en spinazie
previous
Rigatone met spinazie, oesterzwammen en spek
geitenkaas met noten, rozijnen, honing, rozemarijn, bramen en peer
next
Warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen
rigatone met spek, oesterzwammen en spinazie
previous
Rigatone met spinazie, oesterzwammen en spek
geitenkaas met noten, rozijnen, honing, rozemarijn, bramen en peer
next
Warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen

Add Your Comment