0 0
Hartige ‘tiramisu’ met geitenkaas en tomaat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 eetlepels mascarpone
2 eetlepels zachte geitenkaas type Chavroux
6 - 8 zongedroogde tomaatjes op olie
1 eetlepel gehakte verse basilicum je kunt ook pesto gebruiken
18 troskerstomaatjes
olijfolie extra vergine
balsamico azijn
parmezaanwafeltjes of andere kaaskoekjes
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hartige ‘tiramisu’ met geitenkaas en tomaat

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

We houden de zomer nog even vast met dit lekkere hapje. Tiramisu hoeft niet altijd zoet te zijn, dat bewijst deze hartige versie.

Dit hapje is op zich snel klaar, maar de tomaatjes moeten een half uur marineren en het geheel moet minstens een half uur opstijven.

Steps

1
Done

Ontvel de kerstomaatjes door ze kort onder te dompelen in kokend water en vervolgens te laten schrikken. Leg ze voorzichtig in een kom en bestrooi met peper en zout en de basilicum. Voeg een scheutje olijfolie en balsamico toe en meng voorzichtig. Laat ca. 20 – 30 min. marineren.

2
Done

Klop intussen de geitenkaas met de mascarpone op, meng er de fijngesneden zongedroogde tomaatjes onder en breng op smaak met peper. Verkruimel de koekjes in een vijzel.  Verdeel de tomaatjes over 6 glaasjes, spuit hierover met een spuitzak de mascarpone crème en minstens een half uur rusten in de koelkast.

3
Done

Werk af met de verkruimelde kaaskoekjes en een blaadje basilicum.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ravioli met pompoen, amaretti en salieboter
next
Knapperige nazomersalade met feta en rode biet
previous
ravioli met pompoen, amaretti en salieboter
next
Knapperige nazomersalade met feta en rode biet

Add Your Comment