0 0
Herfstsalade met pompoen en geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g gekookte quinoa
1 witloof
1 stuk (ca 350 g) flespompoen (butternut)
olijfolie extra vergine
balsamico azijn
peper en zout
1 buche verse geitenkaas of geitenkaas naar keuze
1 takje rozemarijn
1 eetlepel Provençaalse kruiden
vloeibare honing
1 - 2 lente-ui
4 - 6 plakjes pancetta

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Herfstsalade met pompoen en geitenkaas

witloof en quinoa

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wat is jouw lievelingssalade? Is dat ook eentje met geitenkaas? Als ik ergens ga lunchen kies ik bijna altijd voor de klassieke salade met geitenkaas en spek. Ook al eet ik zelden vlees; spek blijft een lekkere smaakmaker. Vorige week nog at ik bij Tuinkaffee een goed gevulde en lekkere salade met geitenkaas en vijgen. Vandaag serveer ik deze herfstsalade met pompoen en geitenkaas. Er zit verder quinoa in, veldsla, witloof en een beetje pancetta (Italiaans spek). Wil je liever een vegetarische salade dan laat je de pancetta gewoon weg of vervang je hem door een vegetarische versie. Je kunt er ook nog gehakte noten over strooien, al dan niet geroosterd.

De pompoen werd eerst in een grillpan voorzien van ‘grills’ en daarna verder gegaard onder de grill in de oven. Bij deze herfstsalade met pompoen en geitenkaas gaf ik een eenvoudige dressing op basis van balsamico.

We hebben redelijk wat pompoenrecepten op deze blog staan. Als je nog een variant zoekt op deze salade, probeer dan dit recept.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Schil de pompoen en snijd hem in gelijke plakken van ca. 1 cm. Verhit een grillpan. Bestrijk de pompoenstukken met olijfolie en grill deze aan beide zijden tot er 'grillstrepen' te zien zijn. Was intussen de veldsla en het witloof. Snij het witloof fijn. Leg de pancetta per 2 of 3 tussen 2 vellen keukenrol en 'droog' deze gedurende 1-2 minuten in een microgolfoven op 600 watt. Je kunt de pancetta ook gewoon bakken in een pan of in de oven.

2
Done

Verdeel de geitenkaas in gelijke schijven van ca. 1 à 1,5 cm. Leg de pompoen en de geitenkaas op een vel bakpapier op een bakplaat. Druppel er honing en olijfolie over en bestrooi met grof gehakte rozemarijn en Provençaalse kruiden. Plaats ca. 4-6 minuten onder de grill of tot de randjes van de geitenkaas lichtjes kleuren.

3
Done

Meng intussen 4 eetlepels olijfolie met een theelepel honing en 2 eetlepels basamico tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schik de quino, witloof en veldsla op de borden, werk af met de pompoen en geitenkaas. Druppel er de dressing over. Werk verder af met de pancetta en lente-ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoenlasagne met krokante salie
previous
Pompoenlasagne met krokante salie
Appel en peerdessert met amandelbrood en vanille-ijs
next
Appel-peerdessert met amandelbrood en vanille-ijs
Pompoenlasagne met krokante salie
previous
Pompoenlasagne met krokante salie
Appel en peerdessert met amandelbrood en vanille-ijs
next
Appel-peerdessert met amandelbrood en vanille-ijs

Add Your Comment