0 0
Koude komkommersoep met munt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2/3 komkommer
1 flinke eetlepel Skyr of Griekse yoghurt
1/2 verkruimeld groentebouillonblokje
1 handjevol muntblaadjes
peper
Bernagiebloemetjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koude komkommersoep met munt

Een verfrissend hapje

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De temperatuur gaat de komende dagen de hoogte in en men spreekt over een eerste hittegolf, dan komt verkoeling natuurlijk van pas. Een koude komkommersoep met munt is niet alleen verfrissend, maar ook bijzonder lekker en licht. Het is trouwens in geen tijd klaar en je kunt het pimpen zoals je wilt. Met blokjes fijngesneden komkommer en paprika bijvoorbeeld voor de vegans onder ons (gebruik dan ook een yoghurtvervanger). Afgewerkt met verkruimelde feta voor de vegetariërs. Vleeseters kunnen er snippers rauwe of gedroogde ham in doen en visliefhebbers grijze garnalen of gerookte zalm. Klassieke toppings, die deze koude komkommersoep met munt eer aan doen. Onze gasten kregen het puur in de vorm van een ‘shotje’ en als één van vele hapjes.

Naast komkommer gebruikte ik voor deze koude soep Skyr, een IJslandse magere yoghurt die nogal vast is (lijkt meer op kwark), maar met Griekse of andere yoghurt lukt het ook.

Liever koude komkommersoep met venkel, probeer dan dit recept of wil je misschien deze cappuccino van komkommer proberen als het wat kouder is.

Het recept is voor 8 glaasjes of voor 2 personen als je het als soep eet.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Hak de munt grof. Doe alle ingrediënten in een mixer of keukenmachine en mix tot een gladde soep. Voeg eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet koel weg. Serveer de soep ijskoud en werk af met de bloemetjes of een blaadje munt of met je favoriete topping.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Op vel gebakken kabeljauw doperwtjes spek en venkelroomsaus
previous
Op vel gebakken kabeljauw
Knapperige quinoa salade met broccoli en bloemkool
next
Knapperige salade van quinoa, broccoli en bloemkool
Op vel gebakken kabeljauw doperwtjes spek en venkelroomsaus
previous
Op vel gebakken kabeljauw
Knapperige quinoa salade met broccoli en bloemkool
next
Knapperige salade van quinoa, broccoli en bloemkool

Add Your Comment