• Home
  • Gevogelte
  • Kruidige kippengehaktballetjes met witte bonen en ovenaardappeltjes
0 0
Kruidige kippengehaktballetjes met witte bonen en ovenaardappeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kruidige kippengehaktballetjes met witte bonen en ovenaardappeltjes

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Sommige gerechten van mijn oude blog vond ik de moeite om hier over te nemen. Zoals deze kruidige kippengehaktballetjes met witte bonen en ovenaardappeltjes. Het klinkt als zware boerenkost, maar eigenlijk valt het gerecht toch redelijk licht uit door zijn mediterrane invloeden. De verse tuinkruiden geven de gehaktballetjes erg veel smaak en de kerstomaatjes zorgen voor een frisse toets.

Misschien vind je deze keftedes met feta en tomatensaus ook wel lekker.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Meng het gehakt met het ei, broodkruim, peper, zout en verse kruiden en rol er vervolgens gehaktballetjes van. Zet ze een uurtje in de koelkast.

2
Done

Zet de bonen op in koud water en kook ze tot ze gaar zijn. Verwarm de oven voor op 250°. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 4 en in de breedte in 2. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat, overgiet ze met een flinke scheut olijfolie en schep ze met de handen enkele keren om zodat de aardappelen onder een laagje olie zitten. Leg ook de ongepelde knoflooktenen op de bakplaat (ergens aan de zijkant). Bak de aardappelen in ca. 30 minuten in het midden van de oven. Ze zijn goed wanneer ze vanbuiten krokant zijn en vanbinnen zacht. Leg de laatste 15 minuten, de hele kerstomaatjes aan de zijkant van de bakplaat.

3
Done

Bak de gehaktballetjes in wat boter rondom bruin en gaar. Giet de bonen af.

Verwarm in een pot een scheutje olijfolie, voeg de kerstomaatjes toe, een snufje suiker en pers hierboven de inhoud (puree) van de gegaarde knoflooktenen. Doe de gehaktballetjes en de bonen bij de tomaten, roer goed om en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout en de fijngehakte peterselie. Strooi voor het opdienen wat fleur de sel over de aardappelen.  

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gegrilde groene asperges met panchetta, balsamico-honingvinaigrette en tomatentartaar
next
Polpetti affogati
previous
Gegrilde groene asperges met panchetta, balsamico-honingvinaigrette en tomatentartaar
next
Polpetti affogati

Add Your Comment