• Home
  • Kaas
  • Kwarktaart met aardbeien en lavendel
0 0
Kwarktaart met aardbeien en lavendel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 g ongezouten boter
1/2 koffielepel lavendelbloemen
120 g droge koekjes
50 + 30 g suiker
250 g roomkaas roomkwark
2,5 dl Griekse yoghurt
1,5 dl slagroom licht opgeklopt (lobbig)
1/2 eetlepel limoen zeste
6 blaadjes citroenmelisse
250 g aardbeien

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kwarktaart met aardbeien en lavendel

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het recept voor deze lichte taart met een subtiele lavendelsmaak is een puur genot.

 

Steps

1
Done

Smelt de boter, doe de lavendelbloemetjes erin en neem van het vuur. Voeg de gemalen koekjes en 30 g suiker toe en meng alles goed door elkaar. Druk de nog warme massa uit op de bodem van een springvorm (20 cm doorsnede), zodat er een mooie taartbodem ontstaat. Plaats ca. 2 uur in de koelkast.

2
Done

Klop in een schaal de kwark, de resterende suiker en yoghurt tot een glad mengsel. Vouw de lobbig geklopte slagroom onder het roomkaas mengsel. Stort het mengsel vervolgens op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Plaats opnieuw 1 uur in de koelkast.

3
Done

Werk de taart voor het opdienen af met de aardbeien (heel, gehalveerd of in vier gesneden. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker en werk verder af met de limoenrasp, enkele lavendelbloemetjes en de citroenmelisse.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mediterraan stoofpotje van kip
previous
Mediterraan stoofpotje van kip
penne met groene asperges
next
Penne met groene asperges, oesterzwammen en spek
Mediterraan stoofpotje van kip
previous
Mediterraan stoofpotje van kip
penne met groene asperges
next
Penne met groene asperges, oesterzwammen en spek

Add Your Comment