0 0
Mediterraan stoofpotje van kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 - 10 kippenkoteletjes
1 rode paprika
1 blik tomatenstukjes
12 kerstomaatjes
150 g champignons
1 ui
2 look
1 glaasje rode wijn
1 takje rozemarijn
2 takjes oregano kan vervangen worden door 2 eetlepels gedroogde
peper en zout
cayennepeper
gerookt paparikapoeder
1 bouillonketeltje kip van Knorr, kan ook vervangen worden door een half kippenbouillontablet
olijfolie extra vergine

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mediterraan stoofpotje van kip

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Als je net als ik graag ‘pollo alla cacciatora’ eet, dan lust je dit mediterraan stoofpotje van kip beslist ook graag. Een stoofpotje is snel en gemakkelijk te bereiden en je voegt toe wat je in huis hebt, tenminste als het bij elkaar past. Wanneer er saus over is kan je die invriezen, lekker met pasta of gewoon als sausje bij de barbecue, eventueel wat extra pit geven.

Serveer dit mediterraan stoofpotje van kip naar keuze met salade, tagliatelle, ovenaardappeltjes, polenta, quinoa, frietjes …

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

 

Steps

1
Done

Schil de paprika, verwijder de zaden en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de look en plet en hak vervolgens fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze vervolgens in vier. Wrijf de champignons schoon en snijd in vier. Bestrooi de kipkoteletjes met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Verhit een flinke scheut olijfolie en bruin de koteletjes aan beiden zijden, schep uit de kookpot en zet even opzij. Bak in de overgebleven olie, de ui en paprika aan, voeg de look en champignons erbij. Overgiet met een flinke scheut rode wijn, laat de alcohol even verdampen en doe de tomatenstukjes en verse tomaten erbij. Leg de takjes rozemarijn en oregano erbij en laat 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Laat het bouillonketeltje in de saus smelten en breng op het einde op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder en oregano en druppel er nog wat olijfolie erover.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Lamscarré met lentegroentjes
next
Kwarktaart met aardbeien en lavendel
previous
Lamscarré met lentegroentjes
next
Kwarktaart met aardbeien en lavendel

Add Your Comment