0 1
Quiche met tomaat, Chorizo en feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bladerdeeg taartbodem
3 bio eieren
150 ml room of sojaroom
100 g feta
3 kleine tomaten
2 chorizo grillworstjes verse worstjes, gedroogde worst kan eventueel ook
naar smaak peper en zout
1 takje dragon vers
1 takje venkelkruid vers
2 takjes bladpeterselie
8 blaadjes basilicumblaadjes
1 takje oregano vers

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Quiche met tomaat, Chorizo en feta

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een quiche is ideaal om restjes te verwerken. Lekker als lunch of bij een glaasje wijn, bier of cava. Voor de quiche gebruikte ik kant-en-klaar bladerdeeg, veel verse kruiden, een restje feta, enkele tomaten en verse chorizoworst. Kan zowel koud als warm gegeten worden.

 

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een beetje olijfolie tot ze gaar zijn. Verwijder de zaden van de tomaten en snijd in blokjes. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg, gebruik het bijgeleverde bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de chorizo over de bodem, alsook de tomaatjes en de verkruimelde feta. Haal de kruidenblaadjes van de stelen en verdeel enkele blaadjes dragon, peterselie en oregano over de feta. Snijd de rest fijn.

3
Done

Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte kruiden toe. Giet het mengsel in de taartvorm. Zorg ervoor dat het niet tot aan de rand gevuld is. De taartvulling gaat souffleren (rijzen).

4
Done

Plaats gedurende 15 – 20 minuten onderaan in de oven, zodat de bodem mooi gaar bakt. Plaats de laatste 15 minuten bovenaan in de oven zodat de bovenkant gaart en kleurt. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een frisse salade.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Panna cotta
next
Tagliolini met zalmballetjes, zeekraal en groene mini asperges
previous
Panna cotta
next
Tagliolini met zalmballetjes, zeekraal en groene mini asperges

Add Your Comment