• Home
  • Vis
  • Rogvleugel met kappertjes, pompoenpuree en gefruite prei
0 0
Rogvleugel met kappertjes, pompoenpuree en gefruite prei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rogvleugel met kappertjes, pompoenpuree en gefruite prei

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Rogvleugel is voor mij één van de lekkerste stukjes vis. Vooral klassiek gebakken met kappertjes en hazelnootboter en een lekkere smeuïge aardappelpuree. De puree maakte ik deze keer met pompoen en aardappelen. Als afwerking gebruikte ik een restje prei, dat krokant gebakken werd in olie.

Steps

1
Done

De puree

Schil de aardappelen en de pompoen. Verwijder de zaden uit de pompoen. Snijd beiden in grove stukken en kook gaar in gezouten water en voeg de knoflookteentjes toe (verwijder eerst de groene kiem). Giet de aardappelen en pompoen af. Voeg een klont boter toe, nootmuskaat, peper en eventueel zout en een scheutje melk. Stamp tot een fijne puree. Houd warm.

2
Done

Snijd de gewassen en gedroogde prei in flinterdunne, lange reepjes en frituur ze in delen. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
Done

Bestrooi de rogvleugels met peper en zout en bak ze in boter. Draai ze halverwege om. Schep de vleugels voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Voeg de kappertjes toe in de pan en het sap van een halve citroen, laat lichtjes inkoken.

4
Done

Serveer de puree en vis op verwarmde borden, werk af met de prei en de kappertjesboter.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Couscous van quinoa en wintergroenten
next
Vongole veraci met saffraan en kerstomaatjes
previous
Couscous van quinoa en wintergroenten
next
Vongole veraci met saffraan en kerstomaatjes

Add Your Comment