0 0
Tajine met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 biologische hoevekip in stukken
olijfolie
1 cm gember
2 tenen look
3 kleine uien
3 wortelen
1/2 gele paprika
5 raapjes
4 middelgrote vastkokende aardappelen
2 eetlepels groene olijven ontpit
2 eetlepels rozijnen
5 gedroogde abrikozen
ras el hanout Kurkuma, komijn, paprika, koriander, kaneel
enkele draadjes saffraan
peper en zout
150 ml kippenbouillon
citroensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tajine met kip

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik heb hier al eerder een recept van tajine met kip gepost, maar deze is qua kruiding toch weer anders. Er zit geen harissa in en ook geen ras el hanout, zoals de vorige keer, maar wel allerlei specerijen die ik lekker vind. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak, maar voor dit gerecht mag er toch wel een halve eetlepel van elk specerij bij. Het gerecht gaarde heel langzaam in een echte tajine en op een zacht vuurtje, zodat de kip lekker mals werd.

Meer tajine recepten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

© Foto door Naim Benjelloun via Pexels

Steps

1
Done

Maak de groenten schoon, was ze en/of schil en pel ze. Snijd de paprika in repen, de uien in partjes, de look grof, de gember fijn, de wortelen in stukken van ca. 2 à 3 cm, de raapjes in twee of vier en de aardappelen in de lengte in vier.

2
Done

Verhit de olie in de tajine en bak hierin de kippenbouten of  de stukken kip goudbruin. Haal de kip eruit, giet het overtollige braadvet zoveel mogelijk weg en bak in de rest de look, ui en gember zachtjes gedurende 2 à 3 minuten. Leg vervolgens de kip terug in de tajine en verdeel hierover de groenten, de rozijnen, abrikozen en olijven. Bestrooi met peper, zout en specerijen (ca. ½ el per soort), overgiet daarna met de kippenbouillon en laat op een zacht vuurtje ca. 1,5 uur zachtjes garen. Besprenkel met een beetje citroensap, als het kookvocht te vet is.

Serveer naar keuze met couscous.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
previous
Spring rolls
Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn
next
Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
previous
Spring rolls
Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn
next
Panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn

Add Your Comment