• Home
  • Gezond
  • ‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten
0 0
‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 rode kool
olijfolie
enkele takjes tijm
peper en zout
De topping
100 g Roquefort of andere blauwe schimmelkaas
1 handvol walnoten
1 jona gold appel
150 g gerookt ontbijtspek
peper
De dressing
1 koffielepel Dijonmosterd
60 ml balsamico azijn
30 ml ahornsiroop
1 teentje knoflook

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten

met balsamicodressing

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

  • De topping

  • De dressing

Intro

Share

Rodekool is de enige groentesoort waar ik het moeilijk mee heb. Ik durf bijna te zeggen dat ik geen rodekool lust, behalve rauw en nu ook vermomd als ‘steak’. Je ziet sinds de opkomst van de vegan lifestyle meer en meer groentesteaks. Groenten worden in dikke plakken gesneden en gegrild of in de oven gegaard. Ik ging eerder al het experiment aan met knolselderij en bloemkool en nu dus met rodekool. De topping van mijn ‘steak’ bestaat uit balsamico dressing, Roquefort, spek, walnoten en appel, een klassieke combinatie. Je kunt voor een vegetarische versie het spek perfect weglaten, maar op verzoek van Guy voegde ik het toe.

Serveer deze ‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Als je een kleine kool hebt, snij je hem in 4 dikke plakken van ca. 1 à 1,5 cm. Bij een grote kool kan je afhankelijk van de honger of het aantal gasten 2 of 4 plakken afsnijden. Leg de plakken op de bakplaat. Verdeel er peper, zout en de blaadjes/naaldjes van de tijm over en wat olijfolie.
Bak de 'steaks' ca. 30 minuten, draai ze halverwege voorzichtig om. Wanneer de kool bruine randjes vertoont tijdens het bakken, kan je de bakplaat eventueel afdekken met aluminiumfolie.

2
Klaar

Maak de dressing door de fijn geraspte of geperste look te verwarmen met de overige ingrediënten. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje indikken. Hak intussen de noten grof. Snij het spek in stukjes en bak krokant, houd warm. Verdeel de Roquefort in stukken.

3
Klaar

Haal de rodekoolsteaks uit de oven en schik ze op borden. Druppel er de dressing over. Verdeel de warme, krokante spekstukjes erover, fijngesneden appel, de gehakte walnoten en stukjes Roquefort.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kruidige kip met aubergine en dadels
previous
Kruidige kip met aubergine en dadels
Kruidige kip met aubergine en dadels
previous
Kruidige kip met aubergine en dadels

Opmerking toevoegen