0 0
Zalmtartaar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g zalmfilet zeer vers, zonder vel
200 g gerookte zalm
1 sjalot
1 eetlepel Dijonmosterd
2 eetlepels gehakte verse dille
1 koffielepel mierikswortelcrème
1 eetlepel kappertjes op azijn
2 zoetzure augurken of 1 dikke
2 eetlepels zilveruitjes op azijn
sap van 1 citroen
de afwerking
2-3 radijzen
1 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
1 raapje
12 - 18 sprieten bieslook
6 takjes verse dille
1 eetlepel rietsuiker
100 ml witte wijnazijn of chardonnay azijn
200 ml water
2 eetlepels gehakte verse dille
6 eetlepels olijfolie extra vergine goede kwaliteit
1 eetlepel geraspte citroen zeste (schil)
2 eetlepels citroensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zalmtartaar

Ingredients

  • de afwerking

Directions

Share

[avatar user=”Inge D” /]

Het is een klassieker, maar daarom niet minder lekker. Zalmtartaar is altijd feestelijk en bovendien gemakkelijk en snel klaar te maken. Zelfs voor een groot gezelschap. Het is niet meer dan alles fijnsnijden of -hakken en onder elkaar mengen.  😉 In deze tartaar werd verse en gerookte zalm verwerkt. Lekker op smaak gebracht met mosterd, mierikswortelcrème (in de meeste supermarkten te koop), kappertjes, dille, zure zilveruitjes, zoetzure augurken en sjalot. De torentjes kregen als afwerking plakjes radijs, gemarineerde rode biet en raap. Vind je dit nog teveel werk, werk dan af met een takjes dille, een citroenpartje of bieslook. Je kunt de zalm enkele uren op voorhand snijden of hakken. De smaakmakers en afwerking kan je een dag op voorhand al voorbereiden. Je dient dan enkel vlak voor het opdienen alles te mengen en af te werken.

Met een stukje stokbrood, ciabatta of toast erbij heb je zonder veel moeite een heerlijk feestelijk voorgerecht. Deze zalmtartaar viel alleszins erg in de smaak bij onze gasten. De kans is groot dat ook die van jou ervan zullen smullen.

De zalm kochten we bij Vandermaesen, dat is versheid en kwaliteit verzekerd.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De tartaar

Deze stap kan je tot een dag op voorhand maken, zet het wel in de koelkast. Snij de sjalot, augurk en zilveruitjes fijn. Doe ze in een kom. Meng er de kappertjes, mosterd, mierikswortel en het citroensap onder. Dep de de zalm droog, verwijder de bruine stukken met een scherp mes en snij de rest tot tartaar, niet te fijn en niet te grof. Zet in de koelkast tot gebruik (max. 2 uur op voorhand). Meng voor het opdienen het mosterdmengsel, de zalm en de dille onder elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

2
Done

De afwerking

Dit kan een dag op voorhand. Breng het water, de suiker en de azijn aan de kook tot de suiker is opgelost. Snijd intussen de raapjes met een mandoline of V-schijf in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kommetje en overgiet met de helft van het azijnmengsel. Laat minstens 2 uur trekken. Giet af voor gebruik. Doe hetzelfde met de rode biet. Meng de gehakte dille, met de olijfolie, de citroenzeste en het sap. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout.

3
Done

Werk de torentjes zalmtartaar af met plakjes radijs, raap en rode biet. Leg er een takje dille op en enkele sprieten bieslook. Druppel een beetje van de dillesaus rond de torentjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Suikervrije lemoncurd
next
‘Witte’ pizza
previous
Suikervrije lemoncurd
next
‘Witte’ pizza

Add Your Comment