Ingredients
-
2 kipfilets
-
kippenkruidenbv. Verstegen
-
boter
-
olijfolie
-
150 - 200 ml kippenbouillon
-
300 g gemengde sla
-
6-8 kerstomaatjes
-
2 sneetjes toastbrood
-
1 blok (ca. 50 g) Parmezaanin schilfers schaven
-
1 eidooier
-
2 koffielepels mosterd
-
1 teentje look
-
2 ansjovisfilets
-
200 ml druivenpitolie
-
1/4 limoen
-
4 druppels Flavormash of Tabasco
-
peper en zout
Directions
Kip met caesar salad? Moet het niet caesar salad met kip zijn? Nee, het origineel is zelfs zonder kip en met Romeinse sla. Caesar salad is in de jaren 20 van vorige eeuw uitgevonden door Caesar Cardini, een Amerikaanse chef met Italiaanse roots. Nu, uitgevonden is misschien niet het juiste woord. Het kwam tot stand omdat hij door zijn voorraad heen was en nog enkele hongerige gasten in zijn restaurant van eten moest voorzien. De salade had zoveel succes en de rest is geschiedenis.
Ik kreeg ooit een recept voor caesar salade van een Amerikaan. Vaak hield ik me daaraan, maar intussen experimenteer ik ermee. Net zoals Caesar Cardini doe ik het met wat voorhanden is. Voor deze kip met caesar salade gebruikte ik een salademengeling uit de tuin (rode eikenblad, krulsla, rucola, rode bietenblad, mosterdblad, …). De dressing maakte ik nu met yoghurt, wat de saus iets lichter maakt.
Een variant op de salade geitenkaas, een andere klassieker, vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De dressingSnij de ansjovisfilets en look fijn en doe samen met de mosterd en de eidooier in een mengbeker of mixer. Zet de mixer aan en voeg scheutje voor scheutje de olie toe tot er een dikke mayonaise ontstaat. Meng de yoghurt, het limoensap en de tabasco eronder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Let op, de ansjovis smaakt ook al zout. |
2
Done
|
De saladeWas en droog de sla en tomaatjes. Halveer de tomaatjes. Snij het brood in blokjes en bak goudbruin in een klontje boter. De parmezaan met behulp van een kaasschaaf of dunschiller in schilfers snijden. Schik de sla, tomaatjes, broodcroutons en parmezaan op 2 borden. Doe de saus in potjes en zet die erbij. |
3
Done
|
De kipBestrooi de kip met de kippenkruiden en bak rondom mooi bruin in boter met een scheutje olijfolie. Voeg ca. 150 ml kippenbouillon toe en laat de kip ca. 10 minuten op middelhoog vuur verder garen tot het vocht ingekookt is. Draai regelmatig om. Voeg vocht toe als je denkt dat de kip nog niet gaar is. |