0 0
Kip met caesar salad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kipfilets
kippenkruiden bv. Verstegen
boter
olijfolie
150 - 200 ml kippenbouillon
300 g gemengde sla
6-8 kerstomaatjes
2 sneetjes toastbrood
1 blok (ca. 50 g) Parmezaan in schilfers schaven
1 eidooier
2 koffielepels mosterd
1 teentje look
2 ansjovisfilets
200 ml druivenpitolie
1/4 limoen
4 druppels Flavormash of Tabasco
peper en zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kip met caesar salad

een beetje anders

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Kip met caesar salad? Moet het niet caesar salad met kip zijn? Nee, het origineel is zelfs zonder kip en met Romeinse sla. Caesar salad is in de jaren 20 van vorige eeuw uitgevonden door Caesar Cardini, een Amerikaanse chef met Italiaanse roots. Nu, uitgevonden is misschien niet het juiste woord. Het kwam tot stand omdat hij door zijn voorraad heen was en nog enkele hongerige gasten in zijn restaurant van eten moest voorzien. De salade had zoveel succes en de rest is geschiedenis.

Ik kreeg ooit een recept voor caesar salade van een Amerikaan. Vaak hield ik me daaraan, maar intussen experimenteer ik ermee. Net zoals Caesar Cardini doe ik het met wat voorhanden is. Voor deze kip met caesar salade gebruikte ik een salademengeling uit de tuin (rode eikenblad, krulsla, rucola, rode bietenblad, mosterdblad, …).  De dressing maakte ik nu met yoghurt, wat de saus iets lichter maakt.

Een variant op de salade geitenkaas, een andere klassieker, vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De dressing

Snij de ansjovisfilets en look fijn en doe samen met de mosterd en de eidooier in een mengbeker of mixer. Zet de mixer aan en voeg scheutje voor scheutje de olie toe tot er een dikke mayonaise ontstaat. Meng de yoghurt, het limoensap en de tabasco eronder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Let op, de ansjovis smaakt ook al zout.

2
Done

De salade

Was en droog de sla en tomaatjes. Halveer de tomaatjes. Snij het brood in blokjes en bak goudbruin in een klontje boter. De parmezaan met behulp van een kaasschaaf of dunschiller in schilfers snijden.

Schik de sla, tomaatjes, broodcroutons en parmezaan op 2 borden. Doe de saus in potjes en zet die erbij.

3
Done

De kip

Bestrooi de kip met de kippenkruiden en bak rondom mooi bruin in boter met een scheutje olijfolie. Voeg ca. 150 ml kippenbouillon toe en laat de kip ca. 10 minuten op middelhoog vuur verder garen tot het vocht ingekookt is. Draai regelmatig om. Voeg vocht toe als je denkt dat de kip nog niet gaar is.
Snij de kip in plakjes en schik bij de salade.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Avocado met ei en gerookte zalm
Pesto
next
Pesto
previous
Avocado met ei en gerookte zalm
Pesto
next
Pesto

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here