• Home
  • Eieren
  • Luchtige courgettepannenkoekjes met geitenkaas en ricottacrème
0 0
Luchtige courgettepannenkoekjes met geitenkaas en ricottacrème

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Courgettepannenkoekjes
1 courgette
1 teentje look
2 bio eieren
1 eetlepel geraspte parmezaan
peper en zout
1 eetlepel ricotta
Crème van geitenkaas en ricotta
250 g ricotta min 1 eetlepel voor bij de pannenkoekjes
3 eetlepels zachte geitenkaas
1 flinke koffielepel vloeibare honing
1 citroen (enkel zeste/schil) rasp het gele gedeelte van de schil
1 takje citroentijm
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Luchtige courgettepannenkoekjes met geitenkaas en ricottacrème

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Courgettepannenkoekjes

  • Crème van geitenkaas en ricotta

Directions

Share

De courgettes gedijen weelderig in onze moestuin. Tijd om er weer wat lekkers mee te maken: luchtige courgettepannenkoekjes met geitenkaas en ricottacrème. De pannenkoekjes heb ik al vaker gemaakt, zie ook hier, maar nu roerde ik er nog een restje ricotta onder. Zo werden ze lekker luchtig. Ik serveerde er een crème bij van ricotta en zachte geitenkaas enkele warme kerstomaatjes en gebakken champignons. Het werd een lekkere en lichte zomerlunch of een hartig ontbijt zonder gluten.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

De pannenkoekjes

Rasp de courgette grof, doe dit in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat dit uitlekken, knijp de courgette goed uit. Meng met de los geklopte eieren, de ricotta, geraspte look en parmezaan, peper en zout.

2
Done

De ricottacrème

Hak de naaldjes van de tijm fijn. Meng alle ingrediënten voor de crème onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Koolvis met paprikasaus
Penne all’ortolana OF PENNE MET GROENTEN UIT DE MOESTUIN
next
Penne all’ortolana
previous
Koolvis met paprikasaus
Penne all’ortolana OF PENNE MET GROENTEN UIT DE MOESTUIN
next
Penne all’ortolana

Add Your Comment