Ingredients
-
1 lamscarrélamrack, lamskroon, ...
-
1 klontje boter
-
1 scheutje olijfolie
-
1 sjalot
-
5 zwarte peperbollen
-
1 laurierblad
-
1 flinke scheut porto
-
200 ml kalfsfondof kippenfond, lamsfond ...
-
peper en zout
-
2 takjes rozemarijn
-
sausbinder (donker)
Directions
[avatar user=”inge” /]
Lamskroon is een klassieker. Zelf ben ik geen fan, maar omdat de liefde van de man door de maag gaat, maak ik het weleens klaar. De bereiding van de lamskroon en de portosaus vind je hieronder. De recepten voor de lentegroentjes en de rozemarijn aardappelen vind je door op deze link te klikken.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het vlees droog en bestrooi met peper en zout en grof gehakte rozemarijn. Verhit de boter en een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin gedurende 5 minuten. Doe het over in een braadslede en plaats in de oven. Bak het vlees verder af in de oven gedurende 8 à 10 minuten. Zet de pan terug op het vuur en voeg de grof gesneden sjalot, een takje rozemarijn en de peperbollen toe aan het resterende braadvet in pan. Roer een beetje los en voeg de laurier toe. Blus met een flinke scheut porto. Giet de fond erbij en laat voor de helft inkoken. Zeef de jus en doe terug in de propere pan. Je kunt de saus eventueel lichtjes binden met sausbinder. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Snijd het vervolgens aan en serveer met de portosaus. |