Ingredients
-
2 plakjes feta
-
glutenvrije bloem
-
1 ei
-
olijfolie
-
margarine of boter
-
350 g witte asperges
-
6 lente-ui
-
150 g tuinbonen
-
6 troskerstomaatjes
-
50 ml groentebouillon
-
peper en zout
-
verse kruidenNaar keuze
-
6 - 8 gekookte aardappelen
Directions
[avatar user=”inge” /]
Fans van de Griekse keuken hebben zeker al ooit gebakken feta gegeten. Ik koos ervoor om dit krokant plakje kaas te serveren als alternatief voor het lamskroontje dat ik voor Guy maakte. Voor mij werd het dus gebakken feta met lentegroentjes en rozemarijn aardappelen. In deze tijd van het jaar staan vooral asperges op het menu en dat hoeft niet altijd solo te zijn. Ik voegde er tuinbonen aan toe en roosterde enkele trostomaten. De vastkokende aardappelen werden op voorhand gekookt en vervolgens in de pan gebakken met wat rozemarijn.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
De groentenSchil de asperges en snij de vezelige uiteinden af. Snij de asperges in stukken van ca. 2,5 cm. Maak de lente-uien schoon en snij de worteltjes weg en een groot deel van het groen. Als je verse tuinbonen gebruikt dien je die dubbel te doppen. D.w.z. Eerst de boontjes uit hun peulen halen en ze daarna, na het blancheren, uit hun velletjes halen. Bij diepvriesboontjes kan je ze bevroren overgieten met kokend water. Giet ze af en verwijder de velletjes. Kook of stoom de asperges beetgaar, voeg op het einde lente-uien toe. |
2
Done
|
Grill de tomaatjes in een grillpan of in de oven. Vlak voor het serveren warm je de groenten op in een klontje boter met een scheutje bouillon. Proef en breng op smaak peper en eventueel zout. |
3
Done
|
De aardappelenSnij de gekookte aardappelen in twee of vier. Bak ze goudbruin in boter of olijfolie en voeg wat gehakte rozemarijn toe. Bestrooi eventueel met een beetje grof zout. |
4
Done
|
De fetaKlop het ei los in een diep bord, voeg peper en zout toe. Strooi enkele eetlepels (glutenvrije) bloem in een ander bord. Wentel de feta eerst in de bloem en vervolgens in het ei. Bak de feta in boter of olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. |
5
Done
|
Serveer de feta met de groenten, de aardappelen, tomaatjes en verse kruiden zoals basilicum, rucola of mosterdkruid. |