Ingredients
-
40 g gedroogd eekhoorntjesbroodfunghi porcini, cepes
-
1 look
-
1/2 bosje bladpeterselie
-
peper en zout
-
1 eetlepel olijfolie extra vergine
-
6 muntblaadjes
-
1 eetlepel citroensap
-
10 sneetjes stokbrood of ciabatta
-
Directions
Dit kan je ook met verse champignons of verse bospaddenstoelen maken, dan hoef je ze niet te mixen.
Steps
1
Done
|
Week de paddenstoelen in 400 ml warm water. Giet de paddenstoelen af, maar vang het weekwater op. Meet 200 ml van het weekwater af, als er zandresten inzitten kan je het nog even door een koffiefilter gieten. Hak de paddenstoelen grof met een mes. Verhit een eetlepel olijfolie, bak hierin de paddenstoelen ca. 3 minuten, voeg op het einde de look en peterselie toe en bak nog een minuutje mee. Voeg peper en zout toe. Doe er 100 ml van het weekvocht bij en laat op een middelhoog vuur 10 minuten sudderen, voeg nu en dan een beetje van het resterende weekwater toe, het eindresultaat mag niet te nat zijn, anders moet je het nog wat laten inkoken. Haal het paddenstoelenmengsel van het vuur en pureer het met een mixer. Breng op smaak met het citroensap en eventueel nog wat peper en zout. |
2
Done
|
Plaats het brood onder de grill in de oven (ca. 4 minuten aan 1 kant en 2 minuten aan de andere). Besmeer de toastjes met de paddenstoelenpuree. Bestrooi met munt en eventueel een beetje olijfolie. |