Ingredients
-
1 kg kalfsgebraad
-
enkele in reepjes gesneden plakjes gerookt ontbijtspek
-
1 dikke ui
-
1 dikke wortel
-
1 raap
-
ongezouten boter
-
100 ml kalfsfond
-
1 scheutje cognac
-
1 bouquet garni
-
maïzena
-
peper en zout
-
12 jonge wortelen
-
1 pakje sluimererwten
-
aardappelpuree
-
panko of paneermeelPanko is Japans broodkruim
Directions
Ik vind dit echt zo’n gerecht dat een oma op zondag maakt voor haar kinderen en kleinkinderen. Nochtans waren bij mij de rollen omgekeerd en maakte ik dit kalfsgebraad met lentegroentjes voor mijn schoonmoeder. Het is ideaal als je veel gasten hebt, terwijl het vlees zachtjes gaart heb je alle tijd om bij hen te zitten.
Steps
1
Done
|
Bestrooi het gebraad met peper en zout en schroei het rondom aan in een klontje (gebruinde) boter. Haal het vlees eruit en ‘bak’ het spek en de in blokje gesneden wortel, ui en raap aan in het braadvet. Voeg het bouquet garni toe. Blus met een flinke scheut cognac en de kalfsfond en plaats het gebraad terug in de stoofpot. Laat het met de deksel op de pot en op een zacht vuurtje gedurende een uur garen. Overgiet het vlees regelmatig met de fond, zodat het niet uitdroogt. |
2
Done
|
Maak de wortelen en sluimererwten schoon en stoom ze bijtgaar. Voeg achteraf een klontje boter bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Haal het vlees vervolgens uit de pot, verpak het in aluminiumfolie en laat het even rusten. Zeef het braadvocht en breng het opnieuw aan de kook. ‘Breek’ een beetje maïzena in wat water en gebruik dit ‘papje’ om de saus wat te binden. Snijd het vlees in plakjes en dien op met de groenten, de jus en de puree. |