0 0
Bulgur met kip, groenten en feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bulgur met kip, groenten en feta

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Oh, wat zijn wij blij dat de feestdagen achter de rug zijn. Hoe je het ook draait of keert, het is allemaal wat geforceerd, en dan nog maar te zwijgen over al die verplichtingen. Vandaag slaan we de feestdagenpagina om en bergen zelfs de kerstboom en kerstversiering op. De laatste restjes zijn intussen ook al weggewerkt, en onze koelkast maakt plaats voor gezonde ingrediënten. Ik snak echt naar groenten en weer evenwichtig en gezond eten.

Vorige week ben ik al begonnen met meer fruit eten. Smoothies maken helpt me daarbij, maar daarover later meer. Eerst wil ik dit heerlijke gerecht met jullie delen: bulgur met kip, groenten en feta. Ik deelde de foto al eerder op onze socials en vroeg of iemand het recept wilde. Het antwoord was volmondig ja, en belofte maakt schuld.

Je kunt voor dit recept ras el hanout als smaakmaker gebruiken. Dit is een kant-en-klare specerijenmix, maar je kunt zelf een mix samenstellen met korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, kaneel, lookpoeder, enzovoort. Normaal kook ik bulgur zoals het hoort: in water of bouillon. Voor dit recept besloot ik echter alles in één pan te bereiden, net als een paella. Het resultaat? Een smaakvol eenpansgerecht. Hoe je het maakt, lees je hieronder.

Tip: Voeg eventueel geweekte rozijnen of stukjes dadel toe voor een zoete toets.

Laat je ons weten wanneer je deze Bulgur met kip, groenten en feta geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat je ervan vond. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot snel!

 

Steps

1
Done

Schraap of was de wortelen schoon en schil de raapjes. Snijd de wortelen, raapjes en kip in hapklare blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een (paella)pan en bak de kipblokjes goudbruin en bijna gaar. Breng ze op smaak met peper en zout of eventueel kipkruiden. Schep de kip uit de pan en zet apart.

2
Done

Roerbak in de achtergebleven olie, of voeg wat extra toe, de groenten ongeveer vijf minuten. Voeg daarna de kip weer toe en strooi de bulgur en de ras el hanout in de pan. Giet de bouillon erbij en zet het gerecht op een laag vuurtje. Roer regelmatig door en voeg, indien de vloeistof te snel wordt opgenomen, wat extra bouillon toe.

3
Done

Schep ongeveer drie minuten voor het einde de jonge, gewassen spinazieblaadjes en de uitgelekte kikkererwten onder de bulgur. Proef en breng desgewenst op smaak met peper, zout of extra ras el hanout. Druppel vlak voor het opdienen wat olijfolie over het gerecht en werk af met de verkruimelde feta.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegan coquilles met bloemkoolcrème en zeekraal
previous
Vegan coquilles met bloemkoolcrème en zeekraal
Vegan coquilles met bloemkoolcrème en zeekraal
previous
Vegan coquilles met bloemkoolcrème en zeekraal

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here