Ingredients
-
150 g bulgur
-
250 g kippenboutfilets
-
1 teentje knoflook
-
2 wortelen
-
2 raapjes
-
150 g gewassen jonge spinazie
-
200 g gekookte kikkererwten
-
300 ml kippen- of groentebouillon
-
1 eetlepel gele ras el hanout
-
olijfolie
-
peper en zout
-
feta
Directions
Oh, wat zijn wij blij dat de feestdagen achter de rug zijn. Hoe je het ook draait of keert, het is allemaal wat geforceerd, en dan nog maar te zwijgen over al die verplichtingen. Vandaag slaan we de feestdagenpagina om en bergen zelfs de kerstboom en kerstversiering op. De laatste restjes zijn intussen ook al weggewerkt, en onze koelkast maakt plaats voor gezonde ingrediënten. Ik snak echt naar groenten en weer evenwichtig en gezond eten.
Vorige week ben ik al begonnen met meer fruit eten. Smoothies maken helpt me daarbij, maar daarover later meer. Eerst wil ik dit heerlijke gerecht met jullie delen: bulgur met kip, groenten en feta. Ik deelde de foto al eerder op onze socials en vroeg of iemand het recept wilde. Het antwoord was volmondig ja, en belofte maakt schuld.
Je kunt voor dit recept ras el hanout als smaakmaker gebruiken. Dit is een kant-en-klare specerijenmix, maar je kunt zelf een mix samenstellen met korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, kaneel, lookpoeder, enzovoort. Normaal kook ik bulgur zoals het hoort: in water of bouillon. Voor dit recept besloot ik echter alles in één pan te bereiden, net als een paella. Het resultaat? Een smaakvol eenpansgerecht. Hoe je het maakt, lees je hieronder.
Tip: Voeg eventueel geweekte rozijnen of stukjes dadel toe voor een zoete toets.
Laat je ons weten wanneer je deze Bulgur met kip, groenten en feta geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat je ervan vond. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot snel!
Steps
1
Done
|
Schraap of was de wortelen schoon en schil de raapjes. Snijd de wortelen, raapjes en kip in hapklare blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een (paella)pan en bak de kipblokjes goudbruin en bijna gaar. Breng ze op smaak met peper en zout of eventueel kipkruiden. Schep de kip uit de pan en zet apart. |
2
Done
|
Roerbak in de achtergebleven olie, of voeg wat extra toe, de groenten ongeveer vijf minuten. Voeg daarna de kip weer toe en strooi de bulgur en de ras el hanout in de pan. Giet de bouillon erbij en zet het gerecht op een laag vuurtje. Roer regelmatig door en voeg, indien de vloeistof te snel wordt opgenomen, wat extra bouillon toe. |
3
Done
|
Schep ongeveer drie minuten voor het einde de jonge, gewassen spinazieblaadjes en de uitgelekte kikkererwten onder de bulgur. Proef en breng desgewenst op smaak met peper, zout of extra ras el hanout. Druppel vlak voor het opdienen wat olijfolie over het gerecht en werk af met de verkruimelde feta. |