Ingredients
-
150 g shiitakes
-
1,5 liter kippen- of groentebouillon
-
120 g ongezouten boter
-
1 kleine ui
-
600 g risottorijst
-
enkele draadjes saffraan
-
100 g parmezaan
-
Directions
Steps
1
Done
|
Stoof de shiitakes in een klontje boter. Breng de bouillon aan de kook en houd deze op een zacht vuurtje warm. Neem een sauspan of een ruime kookpot en smelt hierin de helft van de boter. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit deze ca. 3 minuten of tot hij glazig ziet. Draai het vuur naar middelmatig en voeg de rijst toe. Roerbak deze voor ca. 2 minuten. Giet 3 pollepels bouillon bij de rijst, evenals de saffraan en de shiitakes. Controleer nu het tijdstip (want exact over 14 minuten moet de risotto van het vuur genomen worden). Blijf in de risotto roeren en giet regelmatig bouillon bij zodat de rijst constant onder een laagje bouillon zit. Exact 14 minuten nadat je de eerste bouillon hebt toegevoegd, haal je de pan van het vuur. (controleer voor alle zekerheid of de rijst niet meer te hard is!) Roer nu de geraspte parmezaan en de rest van de boter onder de risotto, breng op smaak met peper en eventueel zout. Plaats een deksel op de pan en laat 2 minuten rusten. Serveer in verwarmde borden. |