0 0
Shiitakerisotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g shiitakes
1,5 liter kippen- of groentebouillon
120 g ongezouten boter
1 kleine ui
600 g risottorijst
enkele draadjes saffraan
100 g parmezaan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Shiitakerisotto

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto … ik ben er dol op! Vooral met paddenstoelen …

Steps

1
Done

Stoof de shiitakes in een klontje boter. Breng de bouillon aan de kook en houd deze op een zacht vuurtje warm. Neem een sauspan of een ruime kookpot en smelt hierin de helft van de boter. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit deze ca. 3 minuten of tot hij glazig ziet. Draai het vuur naar middelmatig en voeg de rijst toe. Roerbak deze voor ca. 2 minuten. Giet 3 pollepels bouillon bij de rijst, evenals de saffraan en de shiitakes. Controleer nu het tijdstip (want exact over 14 minuten moet de risotto van het vuur genomen worden). Blijf in de risotto roeren en giet regelmatig bouillon bij zodat de rijst  constant onder een laagje bouillon zit. Exact 14 minuten nadat je de eerste bouillon hebt toegevoegd, haal je de pan van het vuur. (controleer voor alle zekerheid of de rijst niet meer te hard is!) Roer nu de geraspte parmezaan en de rest van de boter onder de risotto, breng op smaak met peper en eventueel zout. Plaats een deksel op de pan en laat 2 minuten rusten. Serveer in verwarmde borden.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
wortelsoepje met sinaasappel en wortel
previous
Romige worteltjes
tortilla pizza
next
Tortillapizza
wortelsoepje met sinaasappel en wortel
previous
Romige worteltjes
tortilla pizza
next
Tortillapizza

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here