0 0
Cavatelli met scampi en artisjokken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
400 - 500 g (glutenvrije) cavatelli
1 fles (425 ml) Mutti Passata of andere
12 scampi
6 artisjokharten op olie
1 bosje bladpeterselie
2 eetlepels knoflookolie
1 snuifje chilipoeder
olijfolie extra vergine
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cavatelli met scampi en artisjokken

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Ingrediënten

Intro

Share

Geen tijd? Dan is pasta een snelle en lekkere oplossing. Meestal maak ik pastagerechten met de ingrediënten die we in huis hebben. Deze cavatelli met scampi en artisjokken was een ingeving van het moment. Ik zou die avond eigenlijk voor het werk wegmoeten, maar die afspraak ging niet door. Een blik in de koelkast, diepvriezer en voorraadkast kwam tot dit resultaat. Op enkele uitzonderingen na is pastasaus altijd snel klaar. Eigenlijk kan je in de tijd dat je pasta kookt al een heerlijke saus maken. Je vindt op deze blog heel wat inspiratie voor alle seizoenen, fancy of alledaags, vegetarisch of niet.

Cavatelli is een pasta die meestal met de hand gemaakt wordt. Deze glutenvrije cavatelli kochten we afgelopen zomer in Italië, maar je vindt hem ook in de betere supermarkt of speciaalzaak, online of je kunt de kleine pasta vervangen door bijvoorbeeld penne of fusili. De pasata die wij gebruiken is van Mutti, voor ons de lekkerste, maar de keuze is uiteraard aan jou.

Glutenvrij cavatelli met scampi en artisjokken

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Breng water met zout aan de kook voor de cavatelli. Pel de ontdooide scampi (bewaar de pantsers), verwijder darmkanalen en snijd ze grof. Verhit de lookolie in een diepe pan, voeg de scampipantsers toe en laat die in enkele minuten hun smaak afgeven aan de olie. Snij intussen de uitgelekte artisjokharten grof. Haal de pantsers uit de pan en bak de scampi kort aan in de resterende olie, ze mogen nog een beetje glazig zien. Haal de scampi uit de pan en zet opzij.

2
Klaar

Doe de passata in de pan met olie en laat 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg de artisjokstukjes toe. Kook de pasta volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Giet de pasta af. Voeg de scampi bij de saus, breng op smaak met chilipoeder, peper en zout en fijngehakte peterselie. Warm de saus door en door en meng er de cavatelli en een scheutje olijfolie onder.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
'Steak' van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten
previous
‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten
'Steak' van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten
previous
‘Steak’ van rodekool met Roquefort, spek, appel en walnoten

One Comment Hide Comments

Opmerking toevoegen