Background Image
  • Home
  • Pasta
  • Linguine met vongole Veraci en mosselen
2 0
Linguine met vongole Veraci en mosselen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g linguine platte spaghetti
500 g vongole veraci venusschelpen
1 kg mosselen
3 tenen look
1 st spaanse peper
10 st kerstomaatjes
1 scheut droge witte wijn
1 scheut olijfolie
peper en zout
enkele takjes bladpeterselie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Linguine met vongole Veraci en mosselen

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Laatst genoot ik van een korte vakantie in Puglia, het uiterste Zuiden van Italië. Ik was er voor de derde keer en ik kan je verzekeren dat ik nergens zo’n lekkere mosselbereidingen at als daar. Natuurlijk eet je hier ook heerlijke mosselen, maar om de één of andere reden smaken ze ginds net iets beter. Het zal de zon en de vakantiesfeer zijn. Naast mosselen natuur met hooguit wat tomaatjes, eet je ze rauw, maar ook in pasta- en rijstbereidingen of in een gerecht met aardappelen en rijst (Tiella).

 

 

Steps

1
Done

Kook de pasta al dente.

2
Done

Maak de mosselen schoon en spoel de vongole meerdere keren in water, zodat ze al het zand lossen.

3
Done

Snijd de look fijn, alsook de Spaanse peper en halveer de tomaatjes.

4
Done

Bak de tomaatjes en look gedurende twee minuten in een scheutje olijfolie, schep twee minuten om en voeg de mosselen en vongole toe. Strooi een beetje zout en peper over de mosselen en giet er een flinke scheut witte wijn bij. Zet het vuur hoog en laat garen tot de schelpen open zijn.

5
Done

Schep de schelpjes eruit en haal van de helft het vlees eruit. Houd ze even apart en kook het (eventueel gezeefde) mosselvocht in.

6
Done

Doe de mosselen en vongole terug bij het ingekookte vocht.

7
Done

Giet er een flinke scheut olijfolie over en bestrooi royaal met peper en grof gehakte peterselie.

8
Done

Meng de pasta eronder en serveer.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette
next
Les cannelés bordelais
previous
Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette
next
Les cannelés bordelais

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here