Ingredients
-
400 g linguineplatte spaghetti
-
500 g vongole veracivenusschelpen
-
1 kg mosselen
-
3 tenen look
-
1 st spaanse peper
-
10 st kerstomaatjes
-
1 scheut droge witte wijn
-
1 scheut olijfolie
-
peper en zout
-
enkele takjes bladpeterselie
Directions
Laatst genoot ik van een korte vakantie in Puglia, het uiterste Zuiden van Italië. Ik was er voor de derde keer en ik kan je verzekeren dat ik nergens zo’n lekkere mosselbereidingen at als daar. Natuurlijk eet je hier ook heerlijke mosselen, maar om de één of andere reden smaken ze ginds net iets beter. Het zal de zon en de vakantiesfeer zijn. Naast mosselen natuur met hooguit wat tomaatjes, eet je ze rauw, maar ook in pasta- en rijstbereidingen of in een gerecht met aardappelen en rijst (Tiella).
Steps
1
Done
|
Kook de pasta al dente. |
2
Done
|
Maak de mosselen schoon en spoel de vongole meerdere keren in water, zodat ze al het zand lossen. |
3
Done
|
Snijd de look fijn, alsook de Spaanse peper en halveer de tomaatjes. |
4
Done
|
Bak de tomaatjes en look gedurende twee minuten in een scheutje olijfolie, schep twee minuten om en voeg de mosselen en vongole toe. Strooi een beetje zout en peper over de mosselen en giet er een flinke scheut witte wijn bij. Zet het vuur hoog en laat garen tot de schelpen open zijn. |
5
Done
|
Schep de schelpjes eruit en haal van de helft het vlees eruit. Houd ze even apart en kook het (eventueel gezeefde) mosselvocht in. |
6
Done
|
Doe de mosselen en vongole terug bij het ingekookte vocht. |
7
Done
|
Giet er een flinke scheut olijfolie over en bestrooi royaal met peper en grof gehakte peterselie. |
8
Done
|
Meng de pasta eronder en serveer. |