• Home
  • Gezond
  • Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette
0 0
Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
1 courgette
1 el tomatenpesto kant-en-klaar of zelfgemaakt
1 takje dragon vers
3 lente-ui
naar smaak peper en zout
12 kerstomaatjes
10 groene asperges
2 kabeljauwfilet
olijfolie

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Wij eten graag culinair, maar proberen wel gezond te eten. Niet teveel vlees, af en toe vis en vooral veel groenten. Zelf eet ik overwegend vegetarisch en we lassen tevens regelmatig een maaltijd in die voldoet aan ‘de goede voedselcombinaties’. Pascale Naessens past dit o.a. toe in haar recepten en haar boeken zijn een groot succes. Nochtans is het iets waarmee ik opgegroeid ben. Ik heb deze voeding nooit strikt toegepast, omdat ik nu eenmaal een lekkerbek ben, die weinig of geen last heeft van haar spijsvertering. Tegenwoordig is er eveneens veel te doen rond koolhydraat arme voeding. Brood eet ik weinig, maar pasta vind ik super lekker. Soms laat ik die achterwege en snijd ik courgette of andere groenten in spaghettislierten (courgetti, …). Het resultaat is een licht alternatief.

Stappen

1
Klaar

Snijd de courgette in dunne slierten en blancheer (kort koken) die kort in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Maak de asperges schoon, door de schubben te verwijderen en de vezelige onderkant weg te snijden. Schillen hoeft niet, ik schilde de helft wel voor de presentatie. Was de tomaatjes, houd er 6 apart en halveer de rest. Halveer twee lente-uien in de lengte en snijd de rest grof.

2
Klaar

 Verwarm een beetje olijfolie en bak hierin de gesneden lente-ui en gehalveerde tomaatjes lichtjes aan, voeg de courgetteslierten en een lepel tomatenpesto toe en roer goed om tot het geheel warm is. Werk af met de fijngesneden dragonblaadjes.

3
Klaar

Grill de overige tomaten, lente-ui en de asperges in een licht ingevette grillpan. Bak de gekruide vis in een beetje margarine of olie.

4
Klaar

Verdeel de asperges over twee verwarmde borden, schep er de linguine van courgette bij, de vis en werk af met de gegrilde tomaatjes en lente-ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tagliolini met zalmballetjes, zeekraal en groene mini asperges
Linguine met vongole Veraci en mosselen
next
Linguine met vongole Veraci en mosselen
previous
Tagliolini met zalmballetjes, zeekraal en groene mini asperges
Linguine met vongole Veraci en mosselen
next
Linguine met vongole Veraci en mosselen

Opmerking toevoegen