Ingredients
-
1 ui
-
2 stengels groene selder
-
3 stengels platte peterselie
-
4 dl visbouillon
-
olijfolie
-
1 kg Zeeuwse mosselen
-
1 theelepel rode currypasta
-
optioneel 2 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes)
-
200 ml kokosroom
-
50 ml opgeklopte room 30%
-
50 g grijze garnalen
-
1 ontpitte en ontvelde tomaat
-
peper en zout
-
enkele blaadjes peterselie of koriander
Directions
Mosselen kunnen voor mij altijd. Deze week nog maakte ik mosselen met bearnaisesaus en grijze garnalen. De overschot verwerkte ik in deze mosselcappuccino met rode curry en kokos. Een lekker pittig soepje dat ik als hapje serveerde. Door de kokosmelk en de rode currypasta krijgt de cappuccino een Thaise toets. Je zou ook gele of groene currypasta kunnen gebruiken, maar wij hadden toevallig nog rode staan. Wil je deze cappuccino liever als soep of voorgerecht serveren, verdubbel dan het recept.
Lees hieronder hoe je deze mosselcappuccino met rode curry en kokos en grijze garnalen maakt. Let op, dit zijn veel te veel mosselen om in dit hapje te verwerken, vandaar dat ik een restje mosselvocht en mosselen heb gebruikt. Je kunt de overschot van de mosselen eventueel gratineren, ook heel lekker!
NB. Wij gebruiken onze zelfgemaakte visbouillon of -fond, maar je kunt uiteraard ook gekochte nemen.
Misschien lust je deze mosselmaaltijdsoep ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Spoel de mosselen. Snij de ui, selder en peterselietakjes grof en stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de mosselen toe en stoom ze ca. 4 - 5 minuten op hoog vuur tot ze open zijn. Schep de mosselen eruit, bewaar ca. 20 stuks voor dit hapje en verwerk de rest in een ander gerecht. Haal de mosselen uit hun schelp en zet opzij. Zeef het mosselvocht en breng het gezeefde vocht aan de kook. Laat voor de helft inkoken. |
2
Done
|
Voeg de visbouillon, currypasta, eventueel de kaffir lime blaadjes en kokosroom toe aan het mosselvocht en breng weer aan de kook. Laat ca. 5 minuten op een zacht vuur koken. Klop intussen de room stijf en snij de ontvelde en ontpitte tomaat in fijne blokjes. Verdeel die over de kommetjes of bekertjes. Voeg de garnalen en mosselen toe. Schep de soep erbij en werk af met de opgeklopte room en een blaadje peterselie of koriander. |