Ingredients
-
2 kleine courgettes
-
olijfolie
-
350 g gemengd gehakt
-
2 sjalotten
-
2 blik tomatenstukjes
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
6 vellen (glutenvrije) lasagne
-
1 zakje geraspte kaasEmmentaler, Gruyere, mozzarella, ...
-
peper en zout
-
1 koffielepel oregano gedroogd
-
1 koffielepel Provençaalse kruiden
Directions
Eigenlijk maken we niet zo vaak lasagne, maar om de één of andere reden lagen er wel 3 pakken glutenvrije lasagne in onze voorraadkast. Tijd om daarmee aan de slag te gaan. Ik verwerkte gemengd gehakt en een gele courgette uit de tuin, maar je kunt ook aubergines, pompoenen, ed. nemen. Toen ik op het einde te weinig saus had, besloot ik er een blik tomatenstukjes over te gieten. Ik zag Inge bedenkelijk kijken, maar deze glutenvrije lasagne met courgette bleek achteraf wel een succes.
Wij eten glutenvrij, omdat Inge glutensensitief is, maar je kunt natuurlijk gewone lasagnevellen gebruiken. Een lasagneschotel kan je perfect een dag op voorhand maken, hij is dan zelfs nog lekkerder, de droge lasagnevellen hebben dan de tijd gekregen om de saus op te nemen, waardoor ze gaarder worden.
Liever een vegetarisch recept, probeer dan dit recept op basis van linzen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de courgette in de lengte in repen (met een kaasschaaf of mandoline). Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de courgetteplakjes aan beide zijden. Bestrooi met peper en zout. Snipper de sjalotjes en fruit ze in wat olijfolie. |
2
Done
|
Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul en goudbruin. Doe de tomatenpuree en 1 blik tomatenstukjes erbij en breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en oregano. Laat ca. 10 min op laag vuur pruttelen. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en vorm afwisselend laagjes van het gehaktmengsel, lasagnebladen en courgette. Bedek op het einde met tomatenstukjes uit het 2de blik. Bestrooi met extra oregano, peper en zout. |
3
Done
|
Verdeel de geraspte kaas over de schaal. Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de oven. Haal uit de oven wanneer er zich een mooi goudbruin korstje gevormd heeft. |