Ingredients
-
2 eetlepels mayonaise
-
3 eetlepels zure room of Griekse yoghurt
-
1/2 limoen
-
2 eetlepels gehakte verse dille
-
peper en zout
-
1/3 komkommer
-
12 verschillende kleuren kerstomaatjes
-
5 radijsjes
-
1 handjevol cress of microgroentenmosterdcress, broccolicress, tuinkers ...
-
enkele blaadjes tatsoi of jonge spinazie
Directions
Zondag leek het wel hoog zomer. Zalig was het! We hebben niet veel anders gedaan dan in de tuin gelegen. Zaterdagavond waren nl. vrienden komen eten, ik had bijna de hele dag in de keuken gestaan en we hebben nog tot half twee ’s nachts bij het vuur gezeten. Ik vermoed dat we oud aan het worden zijn, want we waren zondag bekaf 😉 Guy had nog net genoeg energie om de BBQ aan te steken en ik om deze zomerse salade met zure roomdressing te maken.
Meer salades vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De dressingMeng mayonaise, zure room of yoghurt, het sap van een halve limoen, gehakte dille en peper en zout onder elkaar. |
2
Done
|
De saladeVerwijder de zaden van de komkommer en snij in blokjes. Halveer de tomaatjes en snij sommige in vier (oogt mooier). Snij de radijsjes in plakjes en/of in vier. Verdeel de dressing in een cirkel over een groot bord. Schik alle groenten erover, werk af met de cress en jonge tatsoi of spinazieblaadjes. |