0 0
Kalfsschenkel met balsamico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kalfsschenkels
1 ui
1 dikke wortel
2 stelen groene selder
1 teen knoflook
1 bouquet garni
1/2 eetlepel bloem (glutenvrij)
250 ml kalfsfond
100 ml balsamico azijn
1 eetlepel graanmosterd
peper en zout
1 klont margarine of boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kalfsschenkel met balsamico

Of ossobuco anders

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ossobuco (letterlijk bot met gat) is volgens mij het meest bekende gerecht met kalfsschenkel. Bij deze klassieker uit Milaan wordt het vlees traditioneel gestoofd in een tomatensaus. Men eet er risotto Milanese bij met gremolata (look – peterselie – citroenzeste). Heel lekker, maar ik wou eens iets anders proberen. Ik at lang geleden in Toscane een stoverij (stinco) met balsamico. Uit heimwee naar dat gerecht gebruikte ik het als inspiratie voor deze kalfsschenkel met balsamico.

Serveer aardappelpuree en doperwten en geroosterde wortelen bij deze zacht gegaarde kalfsschenkel met balsamico. Of een lekkere salade en ovenaardappelen.

Kalfsschenkel met balsamico erwtjes en geroosterde wortelen

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

Steps

1
Done

Maak de groenten schoon en snij fijn. Maak insnijdingen in de randen van de kalfsschenkels, waar een vliesje zit. Zo voorkom je dat ze gaan krullen. Bestuif de schenkels met bloem, peper en zout en schroei ze rondom dicht. Haal ze uit de pot en zet opzij.

2
Done

Doe eventueel nog wat boter in de pot, stoof nu de groenten aan en roer er nog een beetje bloem onder. Roerbak ca. 3 minuten. Leg de schenkels terug en voeg mosterd toe, de fond, balsamico en bouquet garni. Het vlees moet net onder staan, voeg dus eventueel extra fond of water toe. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pot en draai het vuur lager. Laat 2 - 3 uur zachtjes garen tot het vlees botermals is. Kruid met peper en zout.

3
Done

Serveer naar keuze met aardappelpuree of polenta en groenten.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes
previous
Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes
Tiramisu zonder suiker
next
Tiramisu zonder suiker
Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes
previous
Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes
Tiramisu zonder suiker
next
Tiramisu zonder suiker

Add Your Comment