Ingredients
-
1 kleine courgette
-
1 kleine broccoli
-
400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
-
5 lente-uien
-
6 asperges wit en/of groen
-
1 kop doperwten
-
50 ml groentebouillon
-
1 eetlepel olijfolie
-
8 eetlepels geklaarde boter (of ghee)= gesmolten boter waar je het melkschuim afhaalt
-
3 eetlepels appelazijn (cider azijn)
-
graanmosterd
-
peper en zout
-
1 bosje verse dille
-
12 gekookte krieltjes met schil
-
4 bio eieren
Directions
Wij hebben een kleine moestuin en kunnen nu elke dag oogsten. Vorige week waren de broccoli, doperwten, boomspinazie, courgette en lente-ui oogstklaar. Ik maakte er deze lauwe salade van. Bij de gestoofde groenten deed ik nog een restje asperges en als afwerking gekookte eieren en krieltjes. Onder de groenten wordt een vinaigrette op basis van boter gemengd. Het is een lekker zomers vegetarisch én glutenvrij gerecht. Liever niet vegetarisch? Serveer en gebakken of gerookte zalm bij.
Zoek je nog meer vegetarische recepten? Kijk hier eens.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.
Steps
1
Done
|
Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare stukken, haal de erwten uit hun peulen. Stoof de groenten, behalve de erwten en spinazie aan in een lepel olijfolie. Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de kookpot. Laat zo'n 8 minuten onder het deksel op een zacht vuurtje garen. Voeg de erwten en spinazie toe en laat nog 2 minuten verder garen. Haal de laatste 3 minuten het deksel eraf, zodat het kookvocht een beetje kan inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de eieren intussen half hard (5-6 minuten) of hard (8-9 minuten) en pel ze. |
2
Done
|
Meng de geklaarde boter, dit is gesmolten boter waar je het witte (melk)schuim afschept, met de mosterd en ciderazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de groenten, schep in borden en werk af met grof gesneden dille, de eieren en krieltjes. |