• Home
  • Eieren
  • Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes
0 0
Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kleine courgette
1 kleine broccoli
400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
5 lente-uien
6 asperges wit en/of groen
1 kop doperwten
50 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
8 eetlepels geklaarde boter (of ghee) = gesmolten boter waar je het melkschuim afhaalt
3 eetlepels appelazijn (cider azijn)
graanmosterd
peper en zout
1 bosje verse dille
12 gekookte krieltjes met schil
4 bio eieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lauwe salade van gestoofde groenten, ei en krieltjes

met botervinaigrette

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wij hebben een kleine moestuin en kunnen nu elke dag oogsten. Vorige week waren de broccoli, doperwten, boomspinazie, courgette en lente-ui oogstklaar. Ik maakte er deze lauwe salade van. Bij de gestoofde groenten deed ik nog een restje asperges en als afwerking gekookte eieren en krieltjes. Onder de groenten wordt een vinaigrette op basis van boter gemengd. Het is een lekker zomers vegetarisch én glutenvrij gerecht. Liever niet vegetarisch? Serveer en gebakken of gerookte zalm bij.

Zoek je nog meer vegetarische recepten? Kijk hier eens.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

Steps

1
Done

Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare stukken, haal de erwten uit hun peulen. Stoof de groenten, behalve de erwten en spinazie aan in een lepel olijfolie. Voeg de bouillon toe en zet een deksel op de kookpot. Laat zo'n 8 minuten onder het deksel op een zacht vuurtje garen. Voeg de erwten en spinazie toe en laat nog 2 minuten verder garen. Haal de laatste 3 minuten het deksel eraf, zodat het kookvocht een beetje kan inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook de eieren intussen half hard (5-6 minuten) of hard (8-9 minuten) en pel ze.
Halveer de krieltjes en bak ze goudbruin in een beetje olie of boter.

2
Done

Meng de geklaarde boter, dit is gesmolten boter waar je het witte (melk)schuim afschept, met de mosterd en ciderazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de groenten, schep in borden en werk af met grof gesneden dille, de eieren en krieltjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krokante kip met zoetzure saus
previous
Krokante kip met zoetzure saus
Kalfsschenkel met balsamico
next
Kalfsschenkel met balsamico
Krokante kip met zoetzure saus
previous
Krokante kip met zoetzure saus
Kalfsschenkel met balsamico
next
Kalfsschenkel met balsamico

Add Your Comment