Ingredients
-
2 eieren
-
1/2 citroen citroensap
-
1/2 citroen citroen zeste (schil)
-
40gr geraspte parmezaan
-
65 gr pancetta
-
1 kleine gele courgette
-
200gr (glutenvrije) penne Barilla
-
3 venkelworstjeste koop in Italiaanse speciaalzaken of de betere slager
-
handvol grofgehakt bladpeterselie
-
olijfolie
Directions
Wie lust er nu geen pasta? Iedereen toch… Maar, als je aan mensen vraagt welke pastagerechten ze thuis klaarmaken, krijg je vaak de dezelfde antwoorden. Typische standaard gerechten. Nochtans kun je met pasta zoveel meer. Neem nu deze zomerse penne met pancetta, courgette, venkelworstjes en ei. Heel makkelijk te bereiden en zo lekker anders. Met een citroenaccentje erbij is dit gerecht heerlijk zomers…
Wij gebruiken glutenvrije penne van Barilla (o.a. te koop bij AH, Jumbo, Delhaize …) omdat Inge dat beter verdraagt, maar je kunt natuurlijk ook andere merken of gewone penne nemen.
Probeer ook één van mijn andere pastarecepten, penne met pesto en kippengehakt.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe de eieren, het citroensap en de -schil plus de Parmezaanse kaas in een kom en klop dit doorh elkaar. Breng het op smaak met veel zwarte peper en zet het apart. |
2
Done
|
Snij de pancetta fijn. Snij de courgette in blokjes. Doe het vel van de venkelworstjes af en snij ze in grove stukken. Snij de peterselie grof. |
3
Done
|
Doe de olie in een grote pan. (Later komt hier immers nog de penne bij.) Doe de pancetta erbij en fruit dit 3 minuutjes op een matig vuur totdat de pancetta begint te kleuren. Haal uit de pan en hou apart. Doe de courgetteblokjes in dezelfde pan en laat even stoven. Gooi het venkelgehakt erbij en roer alles doorheen in de pan gedurende 5 minuten. Doe de pancetta er terug bij en hou deze pan warm op een laag vuurtje. |
4
Done
|
Kook ondertussen de penne in gezouten water. Kijk op de verpakking hoe lang je deze moet koken. Giet wat kookvocht in een glas. Hou dit even bij. Als de penne al dente gekookt is, gieten we deze af. Voeg de penne toe aan het worstenmengsel samen met het kookvocht en laat nog even 2 minuten goed doorkoken. |
5
Done
|
Neem de pan van het vuur en roer onmiddellijk het eiermengsel en de peterselie erdoor. Door de warmte van de worst zullen de eieren garen. Serveer in (voorverwarmde) diepe borden. Lekker met een glaasje witte wijn... |