Ingredients
-
500 g messchelpen
-
2 - 3 eetlepels (plantaardige) boter
-
3 teentjes look
-
enkele takjes bladpeterselie
-
200 g zeekraal
-
1 eetlepel olijfolie
-
2 takjes tijm tijm
-
1 scheut droge witte wijn
-
stokbrood of ciabatta
Directions
We kochten voor een hapje met kerstavond scheermessen of messchelpen, maar moesten ze per kilo nemen. Een beetje veel als je maar met twee viert. Ik maakte ze op kerstavond op twee manieren, één keer met zeekraal en tomaatjes en één keer met frisse toetsen van limoen, komkommer, munt en avocado. Ze werden afgewerkt met een heerlijke sojavinaigrette. Op tweede kerstdag zat er niets anders op dan de rest van de schelpdieren te eten. We hadden trouwens ook nog veel zeekraal over, dus werden het scheermessen of messchelpen met lookboter en zeekraal. Super makkelijk en lekker met stokbrood.
Je kunt ook mosselen gebruiken, als je geen messchelpen vindt.
Misschien lust je deze scheermesjes met zuiderse salsa ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Spoel de messchelpen grondig in gezouten water. Smelt intussen de boter met 2 fijngeraspte of geperste teentjes look en de fijngehakte peterselieblaadjes. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder de harde gedeeltes van de zeekraal. Blancheer de gewassen zeekraal 2 minuten in ongezouten water. |
2
Done
|
Bak de messchelpen kort in een pan met olie, tijm en een teentje look. Overgiet met de witte wijn en plaats gedurende 1 minuut een deksel op de pan. Eet enkel het witte gedeelte van de messchelpvruchten. |