0 0
Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De gehaktballen
400 g bio kippengehakt
1 teentje look
1,5 cm gember
1 eetlepel lichte sojasaus
rijstolie
De saus
1 teentje look
1 cm gember
200 ml kokosmelk
1 afgestreken eetlepel rode currypasta
1 eetlepel honing
3 eetlepels Pindakaas zonder stukjes
1 limoen
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
Het overige
200 g prinsesboontjes
2 wortelen
200 g sojascheuten
gekookte rijst
1 limoen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus

en gestoomde groenten

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

  • De gehaktballen

  • De saus

  • Het overige

Directions

Share

Ik hou wel van Thais eten. De smaken zijn zowel exotisch als fris, lichtjes pikant met een vleugje zoet door de kokos. Bij mijn favorieten horen allerlei curries, zowel met vis, groenten als met kip, maar ook fishcakes (een soort visburgers) en kipsaté’s met pindasaus. Iets dat je graag eet, maak je natuurlijk het vaakst en ik denk dat deze Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus ook regelmatig op het menu gaan staan.

Het is een makkelijk recept dat snel klaar is en boordevol smaak zit. Ik koos voor gekruid Bio kippengehakt gekocht bij Delhaize. De lichte sojasaus en de currypasta vind je daar ook. Bij gerechten met saus kies ik meestal rijst omdat die de saus lekker opneemt, maar noedels kunnen ook. Je kunt hier met 4 kleine eters van eten of een restje voor de volgende dag bewaren.

De pindasaus is niet te vergelijken met die van bij de Chinees, deze is veel aromatischer door de currypasta en frisser dankzij de limoen.

Ben je een liefhebber van pinda’s en van de Aziatische keuken probeer dan zeker deze kip met pinda’s of Kung Pao Chicken.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De gehaktballen

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er kleine gehaktballen van. Bak ze in ca. 5 minuten goudbruin en houd ze warm in de oven

2
Done

De pindasaus

Rasp de look en gember en stoof aan in een beetje (rijst)olie. Voeg de currypasta toe bak even mee. Roer er de pindakaas en kokosmelk onder en alle overige ingrediënten. Warm de saus door en door, maar laat niet koken.

3
Done

De groenten

Maak de boontjes schoon en halveer ze. Schraap de wortelen en snij ze in schijven. Spoel de sojascheuten. Stoom de wortel en boontjes beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de sojascheuten toe.

4
Done

Afwerking

Serveer de gehaktballetjes met de saus, rijst en groenten en werk af met een partje limoen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen in een saus van blauwe druiven
previous
Varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen
rigatone met spek, oesterzwammen en spinazie
next
Rigatone met spinazie, oesterzwammen en spek
varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen in een saus van blauwe druiven
previous
Varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen
rigatone met spek, oesterzwammen en spinazie
next
Rigatone met spinazie, oesterzwammen en spek

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here