Ingredients
-
De gehaktballen
-
400 g bio kippengehakt
-
1 teentje look
-
1,5 cm gember
-
1 eetlepel lichte sojasaus
-
rijstolie
-
De saus
-
1 teentje look
-
1 cm gember
-
200 ml kokosmelk
-
1 afgestreken eetlepel rode currypasta
-
1 eetlepel honing
-
3 eetlepels Pindakaas zonder stukjes
-
1 limoen
-
1 eetlepel lichte sojasaus
-
1 eetlepel vissaus
-
Het overige
-
200 g prinsesboontjes
-
2 wortelen
-
200 g sojascheuten
-
gekookte rijst
-
1 limoen
Directions
Ik hou wel van Thais eten. De smaken zijn zowel exotisch als fris, lichtjes pikant met een vleugje zoet door de kokos. Bij mijn favorieten horen allerlei curries, zowel met vis, groenten als met kip, maar ook fishcakes (een soort visburgers) en kipsaté’s met pindasaus. Iets dat je graag eet, maak je natuurlijk het vaakst en ik denk dat deze Thaise gehaktballetjes van kip met pindasaus ook regelmatig op het menu gaan staan.
Het is een makkelijk recept dat snel klaar is en boordevol smaak zit. Ik koos voor gekruid Bio kippengehakt gekocht bij Delhaize. De lichte sojasaus en de currypasta vind je daar ook. Bij gerechten met saus kies ik meestal rijst omdat die de saus lekker opneemt, maar noedels kunnen ook. Je kunt hier met 4 kleine eters van eten of een restje voor de volgende dag bewaren.
De pindasaus is niet te vergelijken met die van bij de Chinees, deze is veel aromatischer door de currypasta en frisser dankzij de limoen.
Ben je een liefhebber van pinda’s en van de Aziatische keuken probeer dan zeker deze kip met pinda’s of Kung Pao Chicken.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De gehaktballenMeng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er kleine gehaktballen van. Bak ze in ca. 5 minuten goudbruin en houd ze warm in de oven |
2
Done
|
De pindasausRasp de look en gember en stoof aan in een beetje (rijst)olie. Voeg de currypasta toe bak even mee. Roer er de pindakaas en kokosmelk onder en alle overige ingrediënten. Warm de saus door en door, maar laat niet koken. |
3
Done
|
De groentenMaak de boontjes schoon en halveer ze. Schraap de wortelen en snij ze in schijven. Spoel de sojascheuten. Stoom de wortel en boontjes beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de sojascheuten toe. |
4
Done
|
AfwerkingServeer de gehaktballetjes met de saus, rijst en groenten en werk af met een partje limoen. |