Ingredients
-
1 bussel wortelen
-
1 - 2 eetlepels ahornsiroop
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel gemalen komijnzaad
-
peper en zout
-
1 onbehandelde citroen (enkel zeste/schil)
-
1 pakje feta
-
gekookte quinoa
-
bladpeterselie
Directions
In het begin dat Guy en ik samen waren betrapte ik hem erop dat hij voor zichzelf en zijn kinderen worteltjes en erwten uit blik maakte. De bereidingswijze bespaar ik je 😉 Volgens mij denkt hij er nog af en toe nostalgisch aan terug. Gelukkig heeft hij intussen deze geroosterde worteltjes met feta uit de oven leren appreciëren. Niets is zo lekker als verse worteltjes. Liefst nog met het loof eraan en nog liever vers uit de grond. Deze bereiding is zo eenvoudig en de combinatie met de zoute feta en het frisse van de citroenzeste maakt het af. Hier (op de foto) worden de geroosterde worteltjes geserveerd met quinoa, feta uit de oven en gefrituurde peterselie. Een gemakkelijk, maar superlekker vegetarisch gerecht. Wil je meer groenten? Geef er eventueel erwten of kikkererwten bij of een salade.
Misschien lust je deze winterse wortelsoep ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze nieuwe website GlutenVrij Leven
Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Was of schraap de wortels. Laat 1,5 cm van het loof eraan. Halveer de wortels in de lengte en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met komijnpoeder, peper en zout en druppel de olie en ahornsiroop erover. Plaats ca. 20 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn, en schep ze halverwege om. Kook intussen de quinoa in gezouten water of groentebouillon en frituur eventueel de peterselie. |
2
Done
|
Verdeel de quinoa over 4 borden, leg er de geroosterde wortels bovenop. Druppel er eventueel wat extra olijfolie extra vergine over. Rasp er de citroenschil over en serveer met quinoa en (gefrituurde) peterselie. |