Ingredients
-
2 kg mosselen
-
1 klontje ongezouten boter
-
2 uien
-
1 preiwit
-
200 g champignons
-
50 ml droge witte wijn
-
100 ml cognac
-
50 ml room
-
peper en zout
-
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
-
Directions
Mosselen zijn zo veelzijdig en lenen zich uitstekend om hapjes mee te maken, toch eet ik eigenlijk het liefst mosselen met frietjes. Bij voorkeur klassiek met ui, selderij, look, wat laurier en eventueel een beetje witte wijn. Aan de andere kant experimenteer ik graag. Dit is één van de zoveelste variant op de klassieke mosselpot, met een scheut cognac en champignons.
Serveer met frietjes en mayonaise.
Steps
1
Done
|
Stoof de uien, prei en champignons enkele minuten in een klontje boter op een middelmatige vuur. Zet het vuur weer hoger en doe de mosselen erbij, strooi er peper en zout over en overgiet met de witte wijn. Doe het deksel op de pan en laat de mosselen garen tot ze bijna open zijn, schep af en toe om. Voeg de cognac toe en laat nog even koken tot de mosselen helemaal open zijn. Schep de room eronder en laat die kot opwarmen. Garneer met vers gehakte peterselie. |