0 0
Gevulde patisson met kip en paddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 middelgrote patisson
400 - 500 g gaar kippenvlees
1 fijngesneden sjalot
1 gesnipperd teentje knoflook
2 takjes tijm
100 g bruine champignons
100 g oesterzwammen
100 g shiitakes
40 g bloem
1 flinke scheut madeira
500 ml blanke kippenfond
200 ml room
1 citroen
2 eetlepels geraspte parmezaan

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gevulde patisson met kip en paddenstoelen

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een aantal jaren geleden logeerden we in la douce France, meer bepaald in  Chateau de Courtebotte. Isabelle, onze gastvrouw verwende ons elke ochtend met een royaal ontbijt, heerlijke kaasplankjes en op aanvraag ook met een diner. Daar ontdekten we patisson. Ik had deze witte grillige vrucht al eerder bij mijn moeder als sierkalebas zien liggen, maar had hem nog nooit geproefd. Isabelle serveerde deze familie van de courgette en pompoen als koud soepje. Intussen is de patisson een vaste waarde in onze moestuin geworden. Afhankelijk van jaar tot jaar met wisselend succes. Na de regen van afgelopen tijd konden we vorige weekend een behoorlijk exemplaar oogsten. Vandaar dit recept voor gevulde patisson met kip en paddenstoelen. Guy had trouwens pas verse kippenbouillon gemaakt, die ik net als de kip in dit recept verwerkte.

patisson
Patissons

De spreekwoordelijke mosterd haalde ik eveneens in Frankrijk, waar pattisons vaak gevuld worden. Deze versie lijkt een beetje op ons koninginnehapje, vol-au-vent of videe, maar dan in een gezondere verpakking. Guy en ik waren het erover eens dat de vulling heerlijk was, maar dat de uitgeholde patisson niet echt een meerwaarde was. Je kunt hem evengoed achterwege laten en de ragout in bladerdeeg of gewoon zo serveren met frietjes, aardappelkroketjes of een lekker slaatje.

Probeer zeker ook de typische Cannelés van onze gastvrouw Isabelle.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de hoed van de patisson en schep de zaadjes eruit met een lepel. Haal het vruchtvlees er ook grotendeels uit, (maar laat zon' 1,5 cm rondom zitten) en snij dat in kleine blokjes. Leg de patisson en de hoed in een ovenschaal en gaar in ca. 30 minuten.

2
Done

Trek of snij het gare kippenvlees in hapklare stukken. Smelt boter in een diepe pan en fruit de sjalot, knoflook en tijm bruin. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten mee. Bestrooi met bloem en bak nog 2 minuten. Blus af met Madeira en roer goed om. Voeg voldoende groentebouillon toe zodat alle ingrediënten onderstaan. Bind de saus.

3
Done

Schep de kip onder de saus en roer room erdoor. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Schep de warme vulling in de uitgeholde patisson, strooi er de parmezaan over, zet de hoed terug en plaats nog 5 minuten in de oven tot alles goed warm is. Snij de patisson aan tafel aan en geef iedereen 1/4.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Penne met merguez en spinaziepesto
previous
Penne met merguez en spinaziepesto
Pesto van wortelloof en pistache
next
Pesto van wortelloof en pistache
Penne met merguez en spinaziepesto
previous
Penne met merguez en spinaziepesto
Pesto van wortelloof en pistache
next
Pesto van wortelloof en pistache

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here