0 0
Mosselen met cognac en champignons

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg mosselen
1 klontje ongezouten boter
2 uien
1 preiwit
200 g champignons
50 ml droge witte wijn
100 ml cognac
50 ml room
peper en zout
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mosselen met cognac en champignons

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Mosselen zijn zo veelzijdig en lenen zich uitstekend om hapjes mee te maken, toch eet ik eigenlijk het liefst mosselen met frietjes. Bij voorkeur klassiek met ui, selderij, look, wat laurier en eventueel een beetje witte wijn. Aan de andere kant experimenteer ik graag. Dit is één van de zoveelste variant op de klassieke mosselpot, met een scheut cognac en champignons.

 

Serveer met frietjes en mayonaise.

 

Steps

1
Done

Stoof de uien, prei en champignons enkele minuten in een klontje boter op een middelmatige vuur. Zet het vuur weer hoger en doe de mosselen erbij, strooi er peper en zout over en overgiet met de witte wijn. Doe het deksel op de pan en laat de mosselen garen tot ze bijna open zijn, schep af en toe om. Voeg de cognac toe en laat nog even koken tot de mosselen helemaal open zijn. Schep de room eronder en laat die kot opwarmen. Garneer met vers gehakte peterselie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Citroen en peperpasta met kerstomaatjes en gegrilde makreel
next
Mediterrane zeetrio met venkel
previous
Citroen en peperpasta met kerstomaatjes en gegrilde makreel
next
Mediterrane zeetrio met venkel

Add Your Comment