Ingredients
-
1 eetlepel olijfolie
-
1/2 gele paprika
-
3 vastkokende aardappelen
-
1 groene selderijsteel
-
1 ui
-
1 stukje rode Spaanse peper
-
1 look
-
1 flinke eetlepel tomatenpuree
-
1 liter kippenbouillon
-
500 g vis naar keuzezalm, schelvis, kabeljauw, wijting, koolvis, zeebaars, roodbaars schelvis ....
-
enkele sprietjes bieslook
Directions
Gisteren waren er nog twee stukken vis over. Ik verwerkte ze vanavond in een maaltijdsoep, die voor de rest ook uit koelkastrestjes bestond. Het resultaat was een smakelijke, lichtjes pittige vissoep. Je kunt hiervoor vis naar keuze gebruiken, maar ook met de groenten kan je spelen. Ik denk bijvoorbeeld aan groene of rode paprika, courgette, prei, venkel, verse tomaten, etc.
Steps
1
Done
|
Stoof de fijngesneden groenten aan in de olijfolie. Voeg de bouillon toe en de tomatenpuree en breng de soep aan de kook. Laat op een middelmatig vuurtje verder pruttelen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Snijd de visfilets in 4 gelijk stukken, leg ze in de soep en laat ze enkele minuutjes op een laag vuurtje garen. Schep de vis voorzichtig uit de soep en doe ze over in twee soepborden. Giet er de rest van de soep bij en werk af met fijngesneden bieslook. |