Ingrediënten
-
1 kg kruimige aardappelen
-
2 teentjes knoflook
-
ca. 40 g boter
-
1 flinke scheut zachte olijfolie
-
1 scheutje melk
-
3 teentjes zwarte knoflook
-
peper en zout
-
1 mespunt nootmuskaat
Intro
Zwarte knoflook? Het is geen nieuw soort knoflook, maar wel gefermenteerde knoflook. Door het fermentatieproces wordt de look zwart en zoeter van smaak. Zwarte knoflook is niet alleen gezonder (dubbel zoveel antioxidanten) en beter verteerbaar, het is ook een lekkere smaakmaker in allerlei bereidingen zoals sauzen, dressings, dips en aardappelpuree. De aardappelpuree met zwarte knoflook krijgt een subtiele aardse smaak, die wat weg heeft van champignons, lekker bij gevogelte, wild of groentebereidingen. Lees hieronder hoe je aardappelpuree met zwarte knoflook maakt. Ik serveerde hem bij Mechelse koekoek en groenten uit de tuin.
Je vindt zwarte knoflook o.a. in speciaalzaken, online, bij Oil & Vinegar en AH.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de geschilde aardappelen met de gewone (gepelde) knoflook gaar. Giet af en wrijf samen met de gefermenteerde knoflook door een roerzeef of duw door een aardappelpers om een hele fijne puree te krijgen. Roer er de boter, melk en olijfolie onder. Breng op smaak met peper, zout en een menspunt nootmuskaat. Serveer warm. |