0 0
Zeewolf met witte asperges en venkel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 zeewolffilets
olijfolie extra vergine
1200 g witte asperges
1 Venkelknol
3 lente-ui
enkele druppels citroensap
1 eetlepel kappertjes op azijn
1 eetlepel verse gehakte dragon
1 eetlepel gehakt venkelkruid
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zeewolf met witte asperges en venkel

kappertjes & dragon

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Hier zijn we weer met een aspergerecept. Alweer een probeersel, maar wel geslaagd. Zeewolf met witte asperges en venkel, kappertjes en dragon. Vis en asperges doen het goed met de anijssmaak van venkel en dragon. De kappertjes zorgen voor een fris tegengewicht. En om het gerecht gezonder te houden heb ik olijfolie gebruikt i.p.v. boter. Serveer met gekookte aardappelen.

Wij kopen meestal vis die in het seizoen is, die is ook vaak goedkoper. We vinden het sowieso belangrijk om volgens de seizoenen te koken. Dat heeft een kleinere impact op het milieu, maar de producten zijn ook veel lekkerder. Men is nog steeds geneigd om bekende vissoorten te kopen, kabeljauw, zalm, tong …, maar er zijn zoveel lekkere soorten. Vandaag heb ik voor zeewolf gekozen, die is van februari tot september beschikbaar. Het is een hele vaste witvis, die ideaal is voor op de barbecue of in een vispannetje.

Meer aspergerecepten vind je hier, voor visinspiratie kijk je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

(Visited 170 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden. Stoom ze beetgaar of kook ze. Snij de schoongemaakte venkel en lente-uien (het witte deel) heel fijn. Stoof de groenten aan in een flinke scheut olijfolie. Doe de uitgelekte kappertjes erbij. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap. Voeg net voor het opdienen de gehakte dragon en het venkelkruid toe.

2
Klaar

Dep de visfilets droog en bak ze in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Schik de asperges op de borden, verdeel er het venkelmengsel over. Leg er een stuk gebakken zeewolf op en werk af met takjes venkelkruid.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gebakken forelfilet met asperges en daslookolie
previous
Gebakken forelfilet met asperges en daslookolie
Zomerse salade met zure roomdressing
next
Zomerse salade met zure roomdressing
Gebakken forelfilet met asperges en daslookolie
previous
Gebakken forelfilet met asperges en daslookolie
Zomerse salade met zure roomdressing
next
Zomerse salade met zure roomdressing

Opmerking toevoegen