Ingredients
-
4 zeewolffilets
-
olijfolie extra vergine
-
1200 g witte asperges
-
1 Venkelknol
-
3 lente-ui
-
enkele druppels citroensap
-
1 eetlepel kappertjes op azijn
-
1 eetlepel verse gehakte dragon
-
1 eetlepel gehakt venkelkruid
-
peper en zout
Directions
Hier zijn we weer met een aspergerecept. Alweer een probeersel, maar wel geslaagd. Zeewolf met witte asperges en venkel, kappertjes en dragon. Vis en asperges doen het goed met de anijssmaak van venkel en dragon. De kappertjes zorgen voor een fris tegengewicht. En om het gerecht gezonder te houden heb ik olijfolie gebruikt i.p.v. boter. Serveer met gekookte aardappelen.
Wij kopen meestal vis die in het seizoen is, die is ook vaak goedkoper. We vinden het sowieso belangrijk om volgens de seizoenen te koken. Dat heeft een kleinere impact op het milieu, maar de producten zijn ook veel lekkerder. Men is nog steeds geneigd om bekende vissoorten te kopen, kabeljauw, zalm, tong …, maar er zijn zoveel lekkere soorten. Vandaag heb ik voor zeewolf gekozen, die is van februari tot september beschikbaar. Het is een hele vaste witvis, die ideaal is voor op de barbecue of in een vispannetje.
Meer aspergerecepten vind je hier, voor visinspiratie kijk je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden. Stoom ze beetgaar of kook ze. Snij de schoongemaakte venkel en lente-uien (het witte deel) heel fijn. Stoof de groenten aan in een flinke scheut olijfolie. Doe de uitgelekte kappertjes erbij. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap. Voeg net voor het opdienen de gehakte dragon en het venkelkruid toe. |
2
Done
|
Dep de visfilets droog en bak ze in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Schik de asperges op de borden, verdeel er het venkelmengsel over. Leg er een stuk gebakken zeewolf op en werk af met takjes venkelkruid. |