0 0
Gegratineerde mosselen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg mosselen
150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
4 eetlepels parmezaan geraspte parmezaan
4 eetlepels amandelmeel of gemalen amandelen kan je vervangen door broodkruim, paneermeel of panko
3 teentjes look
4 sprieten bieslook
1 klein bosje bladpeterselie
3 eetlepels olijfolie extra vergine
1 stukje groene selderijsteel
1 borrelglaasje droge witte wijn
1 kleine ui
peper en zout
Eventueel
250 g grof zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gegratineerde mosselen

met amandel en parmezaan

Ingredients

  • Eventueel

Directions

Share

We kunnen niet genoeg krijgen van mosselen. Gisteren nog een volledig mosselmenu klaargemaakt met deze gegratineerde mosselen als hapje. Ook lekker als voorgerecht, geef er dan wat brood bij. Ze zijn super smaakvol. Je kunt een klassieke lookboter nemen en daar kaas en paneermeel over strooien, maar ik mengde er parmezaan en gemalen amandelen of amandelmeel onder. Je kunt ze gemakkelijk voorbereiden en last minute even onder de grill plaatsen. Ik serveer ze steeds in een schaal met grof zout, omdat ze dan stabiel liggen. In het begin dacht ik dat ze te zout zouden worden, omdat er altijd wat zout aan de schelp blijft hangen, maar mijn gasten vonden dat net zo lekker. Het geeft iets extra. Succes verzekerd!

Steps

1
Done

De mosselen

Snijd de ui en selderij grof. Doe de schoongemaakte en gespoelde mosselen in een kookpot. Voeg de selderij en ui toe, een beetje zout en peper en de witte wijn. Breng op een hoog vuur aan de kook met een deksel op de pot. Neem van het vuur zodra de mosselen open zijn. Schep ze uit de pot en laat ze even afkoelen. Trek telkens één schelp eraf zodat één helft met een mossel overblijft.

2
Done

De kruidenboter

Ik gebruik voor deze stap een elektrische hakmolen, maar het kan ook met de hand. Alle ingrediënten moeten heel fijn gemalen worden. Doe de zachte boter in de hakmolen, voeg de grof gesneden look, bieslook en peterselie toe en de olijfolie. Mix tot een gladde massa. Meng er de gemalen amandelen en geraspte parmezaan onder. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de boter over de halve mosselschelpen (je kunt de boter ook in een vel huishoudfolie tot een worst rollen en die laten hard worden in de koelkast. Snij daarna plakjes en leg die op de mosselen.) en plaats ze op een bakplaat. Gebruik eventueel aluminiumfolie, om ze gemakkelijk te laten staan.

3
Done

Plaats de mosselen 4 - 5 minuten onder de grill en serveer ze in een schaal met grof zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Schelvis, mosselen en coquilles in een zachte currysaus
next
Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen
previous
Schelvis, mosselen en coquilles in een zachte currysaus
next
Sencha ijsthee met citroenverbena en limoen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here