Ingredients
-
De saus
-
1 spaanse peper
-
1 koffielepel komijnzaad
-
2 koffielepels korianderzaad
-
1,5 cm gemberwortel (vers)
-
1 koffielepel kurkuma (vers of gedroogd)
-
2 stengels citroengras
-
4 blaadjes kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes)
-
1 soeplepel vissaus
-
1 soeplepel limoensap
-
1 flesje kokosroom (Alpro)
-
100 ml mosselvocht
-
1 theelepel palmsuiker
-
Het overige
-
4 schelvishaasjes
-
300 g mosselen
-
enkele stelen koriander (vers)
-
2 groene stengels lente-ui
-
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
-
150 g zeekraal
-
1 tomaat
-
1 scheut droge witte wijn
-
peper en zout
-
Alpro margarine om tebakken
-
1 kopje Thaise rijst
-
1 kopje wilde rijst
-
Directions
Hier volgt het hoofdgerecht dat ik laatst maakte, geheel volgens het Fodmap dieet. D.w.z. geen gluten, geen lactose, etc. Ik koos voor een Thais geïnspireerde curry met sterke smaakmakers zoals koriander, komijn, citroengras, limoen, kaffirlime en gember, omdat uien en look uit den boze zijn bij dit dieet. Als je dit dieet niet volgt kan je deze saus gebruiken, die maakte ik een tijdje geleden bij kabeljauw en groene asperges.
Steps
1
Done
|
De sausMaak de currysaus door alle ingrediënten voor de saus, behalve de kokosroom, vissaus, limoensap en mosselvocht, in een blender fijn te mixen. Doe er een beetje water bij zodat het gemakkelijker mixt. Doe het mengsel in een steelpan en breng zachtjes aan de kook, zodat het water gedeeltelijk inkookt. Voeg de kokosmelk en gezeefde mosselvocht toe en laat opnieuw zachtjes pruttelen. Breng op smaak met vissaus, limoensap en wrijf door een zeef. Houd de saus warm. |
2
Done
|
Maak de mosselen schoon en spoel ze enkele keren. Kook ze vervolgens gaar in een beetje witte wijn, korianderstelen en het groen van lente-ui. Blancheer de zeekraal kort. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes. |
3
Done
|
Kook de wilde rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking (25 à 30 min.). Kook de Thaise rijst apart volgens aangegeven tijd en meng de twee soorten tenslotte onder elkaar. |
4
Done
|
Bak de vis en de coquilles in Alpro margarine, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over 4 verwarmde borden, schik de vis en coquilles erbij en enkele mosselen. Werk af met de saus, de zeekraal en tomatenblokjes. |