• Home
  • Gezond
  • Zo maak je gepaneerde aubergine in de oven
0 0
Zo maak je gepaneerde aubergine in de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De aubergines
2 aubergines
1 bio ei
6 eetlepels (glutenvrij) broodkruim of panko
6 eetlepels geraspte parmezaan
een scheutje olijfolie
naar smaak peper en zout
2 eetlepels zout
De salsa
500 g troskerstomaatjes
1 scheutje knoflookolie
2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
3 lente-uien (enkel groene gedeelte)
een handvol verse basilicum
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zo maak je gepaneerde aubergine in de oven

met salsa van kerstomaatjes

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De aubergines

  • De salsa

Directions

Share

Dit is een gerecht dat hier thuis al tientallen jaren gemaakt wordt. Ooit geleerd van een echte Italiaanse mama, intussen nonna. Meestal worden de gepaneerde aubergineschijfjes in olie gebakken, maar dat is niet alleen tijdrovend, maar ook nogal vet. Daarom besloot ik ze in de oven te bakken, waardoor ze iets knapperiger werden. De kerstomaatjes werden gehalveerd en kort gestoofd in knoflookolie, waar ze het gezelschap van ontpitte zwarte olijven, lente-ui en basilicum kregen. Wij koken vooral met groenten uit eigen tuin, waardoor het aanbod van sommige groentesoorten de ene week groter is dan de andere. Die week waren dat aubergines en kerstomaatjes 😀.

We hebben dit jaar van één plant wel 6 aubergines geoogst. De vorige en enige andere keer dat ik aubergine had geplant, was er slechts één zielige kleine aubergine gegroeid. Het was dit jaar ook een geweldige zomer voor prinsessenbonen, er hangt nog een portie aan de struiken. De droogte en hitte waren dan toch voor iets goed. Maar om terug te komen op hoe je de gepaneerde aubergine in de oven maakt, dit recept is makkelijk en ideaal voor een vegetarisch dieet. De gepaneerde aubergines zijn lekker met een salade, tussen een broodje of zoals ik ze maakte met een eenvoudige (glutenvrije) couscous. Volg het recept hieronder of volg de instructies in de video.

Dit recept is geschikt voor wie PDS of Prikkelbare Darm Syndroom heeft. Heel veel recepten op deze blog zijn dat. Het gebruik van knoflookolie en het groene gedeelte van lente-ui zijn zachter voor je darmen (low fodmap). Ook glutenvrij paneermeel is beter te verdragen.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

Steps

1
Done

De aubergines

Was de aubergines en snij ze in plakken van ca. 0,5 cm. Doe ze in een vergiet en bestrooi royaal met zout om het overtollige vocht eruit te krijgen, laat ca. 30 minuten staan. Spoel de aubergines af, duw het vocht eruit en dep droog.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los in een diep bord en vul een ander bord met geraspte parmezaan en broodkruim of panko gemengd en op smaak gebracht met peper en zout. Haal de plakjes één voor één eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermengsel.
Leg de plakjes verspreid over een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bedruppel of bestrijk met olijfolie.

3
Done

Plaats in de oven en bak 10 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Maak intussen de salsa.

4
Done

De tomatensalsa

Halveer de kerstomaatjes en olijven. Snij de lente-ui fijn. Stoof de tomaatjes aan in de knoflookolie en roerbak ca. 3 minuten. Doe de olijven en lente-ui erbij, roerbak nog 2 minuten. De tomaten mogen niet te gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden basilicum.

5
Done

Serveer de aubergine uit de oven met de salsa en eventueel cousous of een salade.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardappelpuree met zwarte knoflook
previous
Aardappelpuree met zwarte knoflook
Glutenvrij cavatelli met scampi en artisjokken
next
Cavatelli met scampi en artisjokken
Aardappelpuree met zwarte knoflook
previous
Aardappelpuree met zwarte knoflook
Glutenvrij cavatelli met scampi en artisjokken
next
Cavatelli met scampi en artisjokken

Add Your Comment