Ingredients
-
1 dikke ui
-
4 dikke wortels
-
1/2 zoete aardappel
-
1/2 rode paprika
-
2 middelgrote aardappelen
-
1 groene selderijsteel
-
3 tenen knoflook
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel gemalen komijn
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1,5 liter groentebouillon
-
peper en zout
-
2 eetlepels olijfolie
Directions
Wat verwarmt je meer dan een warme kom soep? Ik vind het wel fijn om ’s middags een bord soep te eten, zeker als ik aan het werk ben. Gewoon even opwarmen en klaar. Mijn moeder heeft altijd soep op het fornuis staan. Als je onverwacht tijdens het etensuur komt, verwelkomt ze je altijd met een kom soep. Zelfs iemand die komt klussen, in de tuin komt werken of eender wie krijgt een tas soep. Ze zijn het er allemaal over eens dat mijn moeder de allerlekkerste soep maakt. Er zijn recepten die al heel lang meegaan, maar af en toe experimenteert ze nog. Al durf ik te wedden dat ze deze geroosterde groentesoep nog nooit gemaakt heeft.
Ik vind dat soep maken altijd makkelijk en snel gaat, maar deze geroosterde groentesoep maken, is echt een fluitje van een cent. Was en/of schil je favoriete groenten, snijd ze grof, leg ze op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven. Doe ze bij de bouillon, mix en klaar. Eventueel afwerken met zure room of Griekse yoghurt.
Je vindt hier meer van onze soeprecepten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap de wortelen. Schil de paprika, aardappelen en zoete aardappel. Pel de ui en was de selderij. Verwijder de draden (vezels die over de lengte van de steel lopen) van de selderij, dat kan makkelijk met een dunsschiller of aardappelmesje. Snij alle groenten grof en verdeel ze over een bakplaat. Druppel er de olie over en bestrooi met kurkuma, komijn en paprikapoeder. Schep goed door elkaar en rooster de groenten 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. |
2
Done
|
Breng intussen de bouillon aan de kook. Dat kan zelf gemaakte groentebouillon zijn of blokjes die je oplost in water (mag ook kippenbouillon zijn). Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze bij de bouillon. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met een dot zure room of Griekse yoghurt en bieslook. |