Ingredients
-
6 schorseneren
-
2 citroen
-
1 laurierblad
-
250 ml melk
-
4 bio eieren
-
1 bosje bladpeterselie
-
200 g boter
-
peper en zout
-
eventueel tuinkers
Directions
Schorseneren worden ook wel armeluis asperges genoemd, dus waarom zou je ze dan niet op dezelfde wijze serveren. Schorseneren à la flamande. Toegegeven, asperges zijn wel lekkerder en meer uitgesproken qua smaak dan schorseneren. Maar, in de winter vind ik deze schorseneren een prima alternatief voor asperges à la flamande.
Het schorsenerenseizoen loopt van oktober tot februari, je kunt dus nog de hele maand genieten van deze bijzondere wortel. Schorseneren schoonmaken is niet het meest prettige werkje, maar met huishoudhandschoenen vermijd je dat je bruine vingers krijgt. Leg ze onmiddellijk na het schillen in water met citroen of azijn, zodat ze mooi wit blijven.
Liefhebber van deze schorseneren à la flamande? Dan lust je misschien ook deze bereiding van coquilles, schorseneren, knoflook en hazelnoot ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Schil de schorseneren (doe huishoudhandschoenen aan) en leg ze onmiddellijk ik een bak met water waaraan je citroensap of azijn voegt. Snijd ze in gelijke stukken van ca. 8 cm. Breng 1 liter water met citroensap, laurier en melk aan de kook en gaar de schorseneren hierin in ca. 20 minuten. Laat uitlekken. |
2
Done
|
Kook intussen de eieren hard, pel ze en plet ze. Hak de peterselie. Smelt de boter, schep het schuim eraf (klaren) en doe ca. 2 el. geklaarde boter in een braadpan. Meng ei en peterselie onder de rest van de boter. Voeg enkele eetlepels water toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de schorseneren in de geklaarde boter tot ze rondom een beetje goudbruin zien. Schik ze op de borden en lepel het eimengsel erover. Werk eventueel af met tuinkers. |