Ingredients
-
50 g glutenvrij bakmeel
-
60 g amandelmeel
-
150 g boter
-
120 g bloemsuiker
-
1,5 eetlepel vloeibare honing
-
3 eiwitten
-
1 snuifje zout
-
1 citroen (enkel zeste/schil)
-
papieren mini cakevormpjes
-
bakvorm voor financiers of kleine cakejes
Directions
[avatar user=”inge” /]
Ik ben noch een bakwonder, noch een zoetekauw en toch waagde ik me aan deze glutenvrije amandelcakejes met honing en citroenzeste. Noem het bezigheidstherapie tijdens deze Corona lockdown ?. Dit recept is ‘easy peasy’ en super lekker! Je hebt dus geen excuus, want iedereen met een oven kan deze cakejes bakken. ? Wij snoepen ervan op alle momenten van de dag.
Ik gebruikte papieren cakevormjes, maar je kunt ze ook rechtstreeks in een ingevette (financier) bakvorm bakken. Heb je geen vorm voor minicakejes, maak ze dan groter door een muffinvorm te gebruiken, laat ze dan wel iets langer bakken.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. |
2
Done
|
Plaats de papieren vormpjes in de bakvorm en vul ze met het deeg. Bak ze ca. 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaartijd door met een metalen prikker in een cakeje te prikken. Als er niets blijft aankleven zijn de cakejes goed. |