Ingredients
-
1 busseltje daslook
-
60 g parmezaan
-
60 g walnoten
-
2 dl olijfolie
-
zout
-
1/2 citroen
Directions
Iedereen kent wel de klassieke pesto uit Ligurië Italië. Het is een eenvoudige koude saus op basis van verse basilicum, knoflook, pijnboompitten, pecorino (harde schapenkaas) of Parmezaan en olijfolie. Met dit basisrecept kan je eindeloos variëren bv. de basilicum door andere kruiden te vervangen, de pijnboompitten door andere noten, etc. Voor deze daslookpesto gebruiken we walnoten, parmezaan, daslook en olijfolie. Je kunt alles fijn maken in een keukenmachine of op de ouderwetse manier in een vijzel. Een mixer werkt ook. Gebruik extra vergine olijfolie als je van pittig houdt.
Zin in meer daslook? Probeer deze recepten eens uit.
Daslook of wilde look heeft een subtiele looksmaak en groeit in het wild. Je vindt het plantje met zijn roomwitte bloemen van eind maart/begin april tot juni. Je kunt het plantje ook in de betere tuinzaak vinden en in je tuin planten. Het is een bodembedekker, die nogal woekert.
Daslookpesto is lekker in pasta, bij vis, vlees, salades, op brood, etc. Je kunt de pesto zo’n 6 – 8 weken afgedekt bewaren in de koelkast.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de gewassen en gedroogde daslook grof, rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn of maal ze in een notenmolen. Rasp de kaas. Doe de daslook, kaas en noten in de keukenmachine. Voeg een beetje olijfolie toe en mix het geheel, giet daarna je de rest van de olijfolie erbij en roer je het geheel tot een smeuïge massa. Breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap en zout. |