Ingredients
-
2 kopjes lijnzaad
-
2 eetlepels sesamzaad (wit en zwart)
-
1 eetlepel zonnebloempitten
-
1 eetlepel pompoenpitten
-
1/2 eetlepel grof zout
-
1 vel bakpapier
-
Directions
Lijnzaad vinden we vaak terug in broden, maar je kunt er ook heel gemakkelijk gezonde zadencrackers mee maken. Ik herinner mij dat mijn vader vroeger lijnzaad weekte en voor medicinale doeleinden gebruikte. Wanneer je lijnzaad een nachtje laat weken wordt het weekwater met de zaden gelatineus en het is net deze substantie, die we nodig hebben om deze crackers te maken. Geef er een dipsaus naar keuze bij en je hebt een gezonde en lekkere snack. De volgende dagen krijg je de recepten voor een dipsaus met rode biet en geitenkaas en eentje met avocado, limoen en munt. Misschien iets om met de feestdagen te serveren.
Het lijnzaad moet één nacht weken en het drogen duurt ca. 4 uur.
Steps
1
Done
|
Doe het lijnzaad in een kom en giet er anderhalve kop water over. Laat afgedekt een nachtje weken. |
2
Done
|
|
3
Done
|