0 0
Kruidige granola bites

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 koppen havervlokken
1 kop walnoten
1 kop paranoten
1/2 kop zonnebloempitten
1/4 kop pijnboompitten
3 afgestreken eetlepels Zwart sesamzaad
4 afgestreken eetlepels Lijnzaad
1/2 kop Geraspte kokos
1/2 kop Gebakken uitjes kant-en-klaar
3 eetlepels ahornsiroop Esdoorn siroop of maple syrup
2 afgestreken eetlepels Garam masala Indiase specerijenmengsel, merk Jonnie Boer
1 koffielepel kurkumma
2 eiwitten
naar smaak peper
naar smaak grof zeezout
1 vel bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kruidige granola bites

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Deze kruidige granola bites zijn eigenlijk een variant op de zoete granola, die je bij het ontbijt gebruikt. Je kunt hem over salades en andere gerechten strooien, maar ik eet deze kruidige bites het liefst als zoutje. Je kunt andere noten toevoegen, zoals amandelen of pecannoten en de havervlokken vervangen door gepofte quinoa. Je kunt er eindeloos mee variëren.

Om de noten grof te hakken is een hakmolen wel handig, maar met een mes en wat geduld lukt het ook.
Als maat voor de grove ingrediënten gebruik ik een standaard koffiekop.

Probeer zeker ook deze ontbijt granola.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180°.

2
Done

Hak de noten in een hakmolen of met een mes. Ze mogen niet te grof zijn, maar ook niet te fijn. Doe vervolgens alle droge ingrediënten, behalve het zout in een kom.

3
Done

Klop de eiwitten los. Meng het notenmengsel door elkaar en overgiet met de ahornsiroop en het eiwit. Meng alles een laatste keer goed door elkaar zodat het een kleverig geheel wordt.

4
Done

Leg het bakvel op een bakplaat en verdeel het notenmengsel erover. Spreid alles gelijkmatig over de plaat. Plaats in de oven en laat gedurende 20 minuten kleuren en krokant worden. Neem vervolgens uit de oven. Laat afkoelen en breek de granola ik hapklare stukken (bites). Bestrooi naar keuze met zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
penne met groene asperges
previous
Penne met groene asperges, oesterzwammen en spek
Scheermesjes met zuiderse salsa
next
Scheermesjes met zuiderse salsa
penne met groene asperges
previous
Penne met groene asperges, oesterzwammen en spek
Scheermesjes met zuiderse salsa
next
Scheermesjes met zuiderse salsa

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here