Ingredients
-
2 verse tonijn steaks
-
lichte sojasaus
-
1/2 komkommer
-
1 granny smith appel
-
1 lente-ui
-
1 snuifje bloemsuiker
-
peper en zout
-
witte wijnazijn of rijstazijn
-
olijfolie extra vergine
-
zwart gerookt sesamzaadte koop in speciaalzaken, kan vervangen worden door gewoon zwart sesamzaad
-
1 avocado
-
6 muntblaadjes
-
limoensap
Directions
Dit is een blogpost van onze ouder blog. Het is en blijft een lekker gerecht. Alleen koken wij nu veel minder met tonijn. Je kunt de tonijn perfect vervangen door zalm.
Er komen regelmatig leuke mails binnen van bezoekers die veel plezier beleven aan deze blog en de recepten. Het zijn die reacties die me doen doorgaan. Soms moet ik me in allerlei bochten wringen om recepten uit te schrijven. Bovendien kook ik zelf heel wat minder uitgebreid dan enkele jaren geleden. In het weekend staat Guy vaak in de keuken fancy gerechten uit te proberen. Door de week is het meestal mijn beurt om te koken. Vorige vrijdag heb ik sinds lang nog eens twee gerechtjes gemaakt. Ik had nog enkele ingrediënten over die ik voor sushi gebruikte en daar ging ik mee aan de slag. Deze tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree is een heerlijk Japans geïnspireerd voorgerecht.
Misschien lust je deze kort gebakken zalm met komkommer ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de komkommer en verwijder de zaden, snijd vervolgens in heel fijne reepjes of blokjes. Was de appel, snijd de helft of 2/3 even fijn als de komkommer. Snijd 1/2 lente-uitje fijn en meng onder elkaar. Breng op smaak met wat bloemsuiker, een scheutje olijfolie extra vergine, wat witte wijnazijn, peper en zout. Laat een half uurtje of langer intrekken. |
2
Done
|
Pureer intussen de avocado met een stukje appel, de munt en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en limoen. Snijd de tonijn in kleinere stukken, besmeer met wat sojasaus en schroei ze snel dicht in een hete pan met wat olie of in een grillpan. |
3
Done
|
Schik de salade, avocadopuree en de tonijn op borden en werk af met zwart sesamzaad en lente-ui. |