• Home
  • Aziatisch
  • Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree
0 0
Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 verse tonijn steaks
lichte sojasaus
1/2 komkommer
1 granny smith appel
1 lente-ui
1 snuifje bloemsuiker
peper en zout
witte wijnazijn of rijstazijn
olijfolie extra vergine
zwart gerookt sesamzaad te koop in speciaalzaken, kan vervangen worden door gewoon zwart sesamzaad
1 avocado
6 muntblaadjes
limoensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is een blogpost van onze ouder blog. Het is en blijft een lekker gerecht. Alleen koken wij nu veel minder met tonijn. Je kunt de tonijn perfect vervangen door zalm.

Er komen regelmatig leuke mails binnen van bezoekers die veel plezier beleven aan deze blog en de recepten. Het zijn die reacties die me doen doorgaan. Soms moet ik me in allerlei bochten wringen om recepten uit te schrijven. Bovendien kook ik zelf heel wat minder uitgebreid dan enkele jaren geleden. In het weekend staat Guy vaak in de keuken fancy gerechten uit te proberen. Door de week is het meestal mijn beurt om te koken. Vorige vrijdag heb ik sinds lang nog eens twee gerechtjes gemaakt. Ik had nog enkele ingrediënten over die ik voor sushi gebruikte en daar ging ik mee aan de slag. Deze tonijn, frisse salade van komkommer en appel, avocadopuree is een heerlijk Japans geïnspireerd voorgerecht.

Misschien lust je deze kort gebakken zalm met komkommer ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Schil de komkommer en verwijder de zaden, snijd vervolgens in heel fijne reepjes of blokjes. Was de appel, snijd de helft of 2/3 even fijn als de komkommer. Snijd 1/2 lente-uitje fijn en meng onder elkaar. Breng op smaak met wat bloemsuiker, een scheutje olijfolie extra vergine, wat witte wijnazijn, peper en zout. Laat een half uurtje of langer intrekken.

2
Done

Pureer intussen de avocado met een stukje appel, de munt en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en limoen. Snijd de tonijn in kleinere stukken, besmeer met wat sojasaus en schroei ze snel dicht in een hete pan met wat olie of in een grillpan.

3
Done

Schik de salade, avocadopuree en de tonijn op borden en werk af met zwart sesamzaad en lente-ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gegrilde mediterrane groenten met polenta
previous
Gegrilde mediterrane groenten met polenta
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
next
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
gegrilde mediterrane groenten met polenta
previous
Gegrilde mediterrane groenten met polenta
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
next
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo

Add Your Comment